KORONA VIRUS OJAČAO? Lekari u Kini uradili testove na muškarcu srednjih godina, OTKRIĆE IH JE ZAPREPASTILO! (INFO)

lekar

Foto: Reuters

Stručnjaci navode da su registrovali slučaj korona virusa kod muškarca srednjih godina koji je bio zaražen čak 49 dana, a ovo je rekordni period infekcije koji je zabeležen do sada

Simptomi ovog pacijenta su bili blagi, te istraživači smatraju da je on stvorio „dinamičku ravnotežu“ sa virusom, kao i da je slučaj pacijenta možda “hroničan”, što bi moglo da bude nagoveštaj da je korona virus mutirao.

“Hronični” slučaj ukazuje na soj korona virusa koji se nedeljama može širiti među ljudima, čak i ako se kod domaćina ne pojavljuju svi simptomi.

U tom slučaju, izgleda da je teže i oporaviti se od virusa Covid-19 jer su lekari morali obolelom muškarcu u venu da ubrizgaju krv pacijenta koji se oporavio od korone.

HITNA VEST “ODMAH UVEDITE POLICIJSKI ČAS 24 SATA”: Kineski lekari predlažu sa Srbija hitno uvode najrigorozniju meru! (INFO)

Ovo je deo eksperimentalne terapije jer se smatra da kada pacijent preboli Covid-19 on razvija antitela za odbranu od virusa.

U izveštaju je napisano da su mu lekari, odmah po primanju u bolnicu, uradili rengenski snimak pluća kada su primetili senke. Srećom, lezije su se veoma brzo povukle nakon hospitalizacije. Kako su naveli stručnjaci, 8. februara se u bolnici u Vuhanu pojavio muškarac koji je prijavio da ima visoku temperaturu. Sem toga, nije pokazivao nikakve druge simptome bolesti.

Lekari su odmah uradili test na korona virus, a potom svakodnevno pratili njegovo zdravstveno stanje. Ono što su otkrili putem testova potpuno ih je zbunilo – jer su ukupno 49 dana uspeli da zabeleže prisustvo virusa Covid-19 u njegovom telu (testovi su rađeni 17., 22., 30., 34., 39., 43., 47. i 49 dana).

To znači da je muškarac bio zarazan duže od mesec dana, što je rekordni period –  prethodna istraživanja pokazivala su da je dužina trajanja virusa oko 20 dana, a najduži slučaj infekcije je trajao 37 dana.

maska

Foto ilustracija: Dnevne.rs /pixabay

Rezultati testova su iznenadili čak i najveće stručnjake. Kao objašnjenje navodi se da je moguće da je pacijent bio zaražen novim tipom korone koji je manje zarazan i teže ga je izbaciti iz organizma zbog čega je prisustvo virusa u telu domaćina pronađeno tokom 49 dana.

DR NESTOROVIĆ OPET DOMINIRA: Najviše će propatiti BOGATI, sirotinja u ovoj krizi nema šta da izgubi, osim život (VIDEO)

– Za sada nije moguće reći da li je ovaj novi podtip neka vrsta ovih ili jedan potpuno novi – saopštio je Li Tan. Važno je napomenuti da ovo istraživanje objavljeno u časopisu i da još uvek nije dobilo zvaničnu potvrdu.

 

(Dnevne.rs, Dejli mejl)