KOREOGRAFIJA KOJA JE ŠOKIRALA SVET: Nemci da li pamtite 1944!? (VIDEO)

fudbal

Foto: printscreen/youtube

Čas istorije navijača Legije na fudbalskoj utakmici. Lekcija o strahovitom stradanju njihovog naroda koju sigurno neće zaboraviti svako ko je ove večeri video i čuo

Pristalice šampiona Poljske istakle su uoči utakmice protiv Astane iz Kazahstana poruku koja je odmah skrenula pažnju cele Evrope.

[adsenseyu5]

Formiravši veliku poljsku zastavu i brojke “1944”, navijači Legije podsetili su na pretposlednju godinu Drugog svetskog rata i na Varšavski ustanak, podignut 1. avgusta 1944, sa ciljem da se taj grad oslobodi od nemačke okupacije.

Prednji deo koreografije slikovito je pokazao šta se tih dana, nedelja i meseci događalo u Varšavi. Prizor nemačkog vojnika, koji u jednoj ruci drži glavu deteta, a u drugoj pištolj, zatekao je sve, dok je utisak “pojačao” zvuk sirene.

NEMILE SCENE: Pogledajte SNIMAK TUČE u kojoj je PREBIJEN ERA OJDANIĆ (VIDEO)

“Tokom Varšavskog ustanka Nemci su ubili 160.000 ljudi. Hiljade među njima bila su deca”, bilo je napisano na poruci ispod tribine.

Posle završetka ustanka, Adolf Hitler izdao je naređenje da se Varšava sravni sa zemljom, pa su nemačke snage bacačima plamena i artiljerijom sistematski uništile više od 85 odsto grada

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Izvor: Mondo.rs)

[adsenseyu2]