KONAČNO: Nakon 70 godina otkrivena MRAČNA TAJNA PRVOG PREDSEDNIKA HRVATSKE

ndh

Foto: Rojters

Prvi hrvatski predsednik Franjo Tuđman, bivši general JNA, radio je 1942. godine u Ministarstvu domobranstva Nezavisne Države Hrvatske (NDH), otkrivaju dokumenti koje je objavio zagrebački “Nacional”.

Među objavljenim dokumentima su i oni iz policijske arhive iz kojih se vidi na kojoj je adresi bio prijavljen Tuđman i gde je boravio u Zagrebu dok je Ante Pavelić bio na čelu NDH, prenose beogradske “Večernje novosti”.

List podseća da je deo Tuđmanove biografije koji se odnosi na taj period do sada bio nepoznat i da je podatke izneo Josip Manolić u najnovijoj knjizi “Špijuni i domovina”.

[adsenseyu4]

Tuđman o tim prvim godinama rata nije mnogo govorio, već je samo isticao detalj kada je odlučio da ode u partizane. U jednoj enciklopediji naznačeno je da je kao levičar bio pritvoren 1940. godine, a da je njegova porodica podržavala Hrvatsku seljačku stranku.

1941

Foto: Dnevne.rs

Zvanično je uvek naglašavano da je 1941. godine Tuđman prekinuo školovanje i uključio se u antifašistički pokret, ali o tome da je radio i u Ministarstvu domobranstva do sada nije bilo reči.

(Dnevne.rs/Blic.rs /Izvor:Srna)

[adsenseyu1]

[adsenseyu2]

[adsenseyu5]