“KLINTONOVI SU NAPRAVILI HAOS NA KOSOVU”: Donald Tramp o BOMBARDOVANJU Srbije 1999. godine (VIDEO)

bombardovanje

Foto ilustracija: Tanjug, wikipedia

Aktuelni američki predsednik Donald Tramp svojevremeno je učestvovao u emisiji na CNN-u kod poznatog voditelja Lerija Kinga gde je govorio o bombardovanju Srbije 1999. godine.

Upitan da li bi na Kosovu i Metohiji uradio isto što je učinio tadašnji predsednik SAD-a Bil Klinton, Tramp je rekao da bi to uradio mnogo drugačije.

“Pogledajte haos koji su Klintonovi napravili na Kosovu! Mislim, možemo reći da smo (Sjedinjene Američek Države, prim. aut.) izgubili vrlo malo ljudi. Naravno, to je zbog toga što imamo avione koji sa visine od 75.000 metara bacaju bombe, ali pogledajte šta smo uradili Srbiji i tim ljudima, pogledajte smrti koje smo prouzrokovali”, izjavio je Tramp.

PREDSEDNIK VUČIĆ O OTKAZANOJ UTAKMICI: Kako da građanima objasnimo da Ukrajina neće da igra protiv Kosova u Kijevu, a da će Srbija igrati u Kragujevcu (INFO)

On je dodao da nije bilo mnogo gubitaka kod Amerikanaca i njihovih saveznika jer su, kako kaže, bili skroz gore u vazduhu u avionima, na sigurnom mestu.

OVO SU MESTA U SRBIJI NA KOJA JE PADAO OSIROMAŠENI URANIJUM: Mapa NATO otkriva TAČNE LOKACIJE udara iz ’99

“Ali, u jednom trenutku vi morate da pošaljete trupe dole, tako da niko ne bi mogao da ide preko granice.”

“Da li bi još ljudi bilo ubijeno? ”

“Možda. Ali, na kraju krajeva, mi smo imali mnogo manje smrtnih slučajeva i ne bismo imali taj haos i teror koji je sada tamo”, objasnio je američki predsednik.

Tramp kaže da bombardovanje Srbije 1999. godine nikako ne može smatrati uspehom.

“Oni su zasuli celu tu oblast bombama, ne samo Kosovo! Svi beže od bombi, niko ne zna šta se dešava, a smrti se broje na hiljade”, zaključio je on.

DA SE NIKAD NE ZABORAVI: 19 godina od STRAVIČNOG BOMBARDOVANJA

(Dnevne.rs/Izvor: bktvnews.com)