KINA SE SPREMA ZA BORBU I RAT: Si Đinping naredio punu borbenu gotovost?!

Si

Foto: printscreen/youtube

Kineski predsednik Si Đinping naložio je vojnom odseku nadležnom za nadgledanje Južnog kineskog mora i Tajvana da posebnu pažnju obrate na aktuelnu situaciju u regionu i pojačaju svoje sposobnosti kako bi mogli hitno da reaguju ukoliko izbije neki konflikt.

– Potrebno je pojačati misiju i usredsrediti se na pripreme za borbu i rat – rekao je Si tokom inspekcijske turneje 25. oktobra u sklopu njegove posete provinciji Guangdong, a prenela je državna televizija CCTV.

– Moramo uzeti u obzir sve složene situacije i shodno tome napraviti planove za vanredne situacije – rekao je kineski predsednik.

Si je naglasio da je komanda Južne pozicije imala “veliku vojnu odgovornost” poslednjih godina. On je izjavio da je kineska vojska “pojačala vežbe borbene gotovosti radi poboljšanja sposobnosti vojnika i priprema za rat”.

J..em li vam nanu naninu! Pevačicu razbesnela šokantna izjava o Darku Laziću, pa svojim komentarom zapalila društvene mreže!

Jedna od ključnih misija Južne komande vojnih nadležnosti je nadgledanje Južnog kineskog mora, područja gde su tenzije i vojne aktivnosti koje uključuju Kinu, SAD i druge aktere stalne i prete eskalaciji.

Tokom protekle godine, Kineska mornarica i vazduhoplovstvo bili su uključeni u višestruke incidente sa američkom vojskom u regionu.

zastava

Foto: Dnevne.rs/Pixabay

Iako Kina tvrdi da najveći deo Južnog kineskog mora pripada Kini. Američka administracija sve više šalje mornaričke i vazdušne patrole u tu oblast. Vašington takođe povećava svoje vojno prisustvo u regionu kako bi sprečio kinesku diplomatsku i vojnu ekspanziju.

(Dnevne.rs/Izvor: Pravda.rs)