KIJEV POKRENUO AKCIJU NALIK HRVATSKOJ ‘OLUJI’: Ukrajinci napadaju duž cele granice sa Novorusijom! (MAPA)

mapa
NOVORUSIJA – Ukrajinski sajt državne bezbednosti MediaArnbo.Org, koji svakodnevno objavljuje grafičke prikaze i izveštaje stanja na frontu, objavio je današnju grafiku iz koje se vidi da ukrajinska armija vrši napade duž cele granice sa Novorusijom, odnosno, sa DNR i LNR.

Armija DNR je već izvestila o strahovitim artiljerijskim napadima ukrajinske armije, a ova grafika dodatno potvrđuje da su sukobi apsolutno eskalirali. I Moskva je nedavno upozorila da Kijev planira situaciju u samoproglašenim republikama da reši snažnim vojnim udarom, a analitičari su već mesecima unazad pisali da kijevski stratezi razmišljaju o varijanti hrvatske „Oluje“, odnosno, ogromnog napada koji bi u potpunosti razbio jedinice armije DNR.

GORE TENKOVI: Ukrajinska vojska „doživela masakr“ prilikom silovitog napada na aerodrom u Donjecku

Jedan od najvećih današnjih napada artiljerije ukrajinske vojske je bio napad na grad Gorlovka, gde je poginulo preko 30 civila, a među žrtvama ima i dece. Ukrajinska armija je očigledno krenula u osvetničku akciju zbog pada aerodroma u Donjecku.

[adsenseyu4]

Aerodrom u Donjecku je bio veoma važna strateška tačka i oko njega su se vodile višemesečne borbe, ali je on sad u potpunosti pod kontrolom armije DNR. U poslednjih sedam dana, izvršena su četiri velika napada ukrajinske armije na aerodrom u cilju povraćaja te pozicije, ali su doživeli veliki krah. Uništeno je čak 18 ukrajinskih tenkova.

Jedni druge optužuju za kršenje primirja, ali realna situacija na terenu je daleko od bilo kakve priče o „kršenju primirja“, jer je na jugoistoku zemlje eskalirao rat na nivo kakav nije viđen u poslednjim mesecima, što pokazuje i ova grafika:

ukrajina novorusija front mediarnboorg 585x487 MEGA UDAR: Ukrajinci napadaju duž cele granice sa Novorusijom!

[adsenseyu1]

(Pravda)

3 Comments on "KIJEV POKRENUO AKCIJU NALIK HRVATSKOJ ‘OLUJI’: Ukrajinci napadaju duž cele granice sa Novorusijom! (MAPA)"

  1. Samo ovi nemaju pomoc nato avijacije kao sto su imali hrvati.

    • Samo sto ce vojska dnr biti na polozajima da se brani i uzvrati, a predsjednik sa generalima. A nije poslao vojsku kuci i ostavio narod fasistima na milost i nemilost. Zivio narod Novorusije!

  2. rakas ljubomir | 31. January 2015. at 13:10 |

    ipak ovde iako su u pitanju amerika i nemačka koje su zakuvale ovaj kotao,pobediće ruski narod,i nama da su rusi pomagali bili bi pobednici ali srbi su izdani tako da je amerika nato i nemačka savladala jedan nedužni narod,narod koji se herojski borijo za svoju slobodu,oteli su nam krajinu i kosovo,bog će nam pomoći i opet će biti sve naše,sve su sile bile kratkog vijeka.

Comments are closed.