KATALONIJA KAO TEMPIRANA BOMBA: Španska policija GAZI sve pred sobom, krv na ulicama Barselone (VIDEO)

neredi

Foto: AP/printscreen/Kurir

Španska policija i specijalci najbrutalnijim metodama pokušavaju da zaustave današnje glasanje na referndumu o nezavisnosti u Kataloniji. Društvenim mrežama kruže neverovatni snimci gaženja, šutiranja i bacanja na pod, paralelno sa rečima osude iz celog sveta. Istovremeno,španski ministar unutrašnjih poslova tvrdi da se policija ponaša “profesionalno”.

Na jednom od snimaka vidi se kako policajci pod punom opremom guraju birače niz stepenice osnovne škole koja je pretvorena u biračko mesto.

[adsenseyu5]

Na snimku se jasno vidi kako je jedna od njih šutnuo čoveka koji je već bio na pod i to u glavu, ali i kako su čupaju žene i brutalno ih izvode iz hodnika.

https://twitter.com/ImmaRob/status/914446723145244674?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2Fpulsembed.eu%2Fp2em%2FryJ3HI0sb%2F

Sukobi su viđeni i na ulicama gde je policija pendrecima tukla redom sve one koji su pokušali da se približe biračkim mestima.

HAOS U KATALONIJI: Krv na ulicama, gumeni meci, u brutalnim sukobima povređeno više od 300 ljudi (VIDEO)

Španski policajci nisu štedeli ni stare ni mlade.

Vlada u Madridu pre nekoliko dana poslala je 4.000 policajaca i specijalaca u Kataloniji, a mediji su jutros objavili da je poslato i pojačanje. Policija je pod punom opremom stigla u Kataloniju sa jednima zatakom – sprečiti organizovanje referenduma koiji Madrid ne priznaje.

UŽAS U BEOGRADU: Tri maskirane osobe IZBOLE i BRUTALNO PRETUKLE muškarca (43) na Miljakovcu (INFO)

Danima unazad, španska policija je upadala u katalonske institucije i oduzimala glasački materijal. Katalonska policija, koja boji 17.000 ljud, još uvek nije dobila naređenje da reaguje, ali se strahuje da bi do toga moglo da dođe, što bi moglo da izazove još veće nerede.

[adsenseyu1]

Prethodno je objavljeno da je policija pucala na okupljene građane gumenim mecima. Lokalni mediji zabeležili su izjave svedoka, ali i povrede koje su im nanete.

Prema podacima katalonske policije povređeno je 38 ljudi, od koji je većina dobila lakše povrede, a ubrzo se oglasilo i ministarstvo unutrašnjih poslova koje je objavilo da je 11 policajaca povređeno u akciju sprečavanja referenduma ne navodeći o kakvim povredama je reč.

Katalonija

Foto: printscreen/Tviter

POSKUPELA STRUJA OD DANAS: Evo za koliko će biti uvećani računi za električnu energiju (INFO)

SUMNJAO DA GA ŽENA VARA PA POSTAVIO SKRIVENU KAMERU: Skamenio se kada je video sa kim! (VIDEO)

(Dnevne.rs/Izvor: M.B.,Blic.rs)

[adsenseyu4]