KARLA DEL PONTE OPLELA PO HARADINAJU: Njega je Hag osudio, ne zaslužuje da bude premijer.. A onda je progovorila o ZLOČINIMA NAD SRBIMA

Hag

Foto: AP

Bivši glavni tužilac Haškog tribunala Karla del Ponte rekla je da je “kosovska država preuranjeno priznata” i da nije pravedno to što je Ramuš Haradinaj na funkciji premijera Kosova.

Del Ponteova je rekla da je Kosovo za nju “i dalje pod znakom pitanja” i da treba videti šta će biti sa Kosovom.

Prema njenim rečima, Haradinaj ne zaslužuje funkciju na kojoj se nalazi jer ga je Haški tribunal osudio, ali ga je, nažalost, apelacioni sud oslobodio.

Ona u intervjuu za “Koha ditore” rekla da je imala ogromne probleme kada su istrage o ratnim zločinima počele, jer niko nije želio da te istrage budu rađene.

“NE MOGU VIŠE NA DUŠI DA NOSIM TAJ GREH”: Mustafa progovorio o Albanki koja je izmasakrirala srpskog dečaka

Del Ponteova je rekla da nije mogla da bude urađena istraga u “žutoj kući”, za koju je u svojoj knjizi navela da je u njoj bila tajna klinika koja se koristila za vađenje organa oko 300 srpskih civila koje je kidnapovala OVK.

Hajde da ne pričamo o žutoj kući – rekla je bivši glavni haški tužilac i pojasnila da su u toj kući pokušali da uraditi istragu, ali joj nije bilo dozvoljeno da to učini.

zločinac

Foto: Tanjug/AP

Ona je rekla da je usledio izveštaj Dika Martija Savetu Evrope koji je sve potvrdio.

“I sada postoji sud na Kosovu i nisam čula da je išta učinio. Sumnjam da će se ovaj događaj rasvetliti”, rekla je Del Ponteova.

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor: Srna)