KAPITALAC: Rus u šumama Urala ustrelio čudovište od pola tone! (FOTO)

ulov

Foto: printskrin

Petar Maksimov lovac iz Čeljabinska u Rusiji je uspeo da ulovi ogromnu divlju svinju od 500 kilograma u šumama Urala!

36-godišnji lovac Maksimov, koji se 18 godina bavi lovom i koji je suosnivač „Andrejev Lovačkog Doma“, je otišao u lov u šumi u blizini sela Shokurov, kao što obično radi vikendom.

Stavio mamac za veprove i popeo se na lovačku u kulu gde je mirno čekao da se pojavi neki vepar.

Ne zna se šta je Petar koristio kao mamac, ali je privukla najveću divlju svinju koju je ikad Maksimov video. Posle šoka koji je doživeo skupio je prisebnost i ispalio hitac koji je pogodio vepra, ali ga nije uspeo srušiti.

Ranjena životinja pobegla je dublje u šumu, a Maksimov je u tom trenutku bio previše prestrašen pa je pozvao u pomoć lokalnog rendžera da mu pomogne da pronađu ranjenog vepra. Divlju svinju su dokrajčili sa više hitaca pošto jedan hitac nije bio dovoljan je ubiju.

Ulovljeni i ubijeni vepar imao je težinu od neverovatnih 500 kilorama a visina merena od ramena je bila gotovo 1,7 metara kako prenose ruski mediji! „Vepar je bio toliko veliki da nismo mogli nikako da ga utovarimo u automobil.

ZAŠTO LEVITIRA PATRIJARH PAVLE? Goran Vesić objasnio zašto je spomenik takav kakav je (VIDEO)

Morali smo da ga vežemo kablovima i da ga tako vučemo do sela. Kada smo stigli bilo je kasno uveče, ali ljudi su u šoku izlazili iz kuća da vide grdosiju koju smo ulovili“ ispričao je Maksimov za ruske medije.

Inače prema Wikipediji, divlje svinje u istočnoj Evropi mogu dostići veličine smeđeg medveda, težina i preko 270 kg i 118 cm visine ramena.

(Dnevne.rs /Izvor: BKTWNews)