KAKVA SILA: FILIPINSKI TERETNI BROD SKRŠIO AMERIČKI RAZARAČ, troje kritično, sedam nestalih! (VIDEO) (FOTO)

brod

Foto: tanjug /jutjub

Japanska obalska straža saopštila je da je procurila voda u američki razarač, ali da nema opasnosti od potapanja, dok trgovački brod može da nesmetano plovi, prenosi Rojters.

Tri mornara su povređena a sedam je nestalo nakon sudara američkog razarača “Ju es es Ficdžerald” i filipinskog trgovačkog broda 56 nautičkih milja jugozapadno od grada Jokosuka u Japanu, saopštila je američka mornarica.

[adsenseyu5]

Kako se navodi, troje povređenih je medicinski zbrinuto, a među njima je i jedan od kapetana razarača koji je helikopterom prebačen u mornaričku bolnicu u bazi Jokusuka. Druga dvojica povređenih su prebačeni u lokalnu bolnicu sa posekotinama i modricama.

Japanska obalska straža i mornaričke odbrambene snage traže nestale mornare.

Za sada je nejasno kako je došlo do nesreće, ali prema navodima mornarice, razarač “Ficdžerald” oštećen je sa decne strane, ispod i iznad nivoa vode.

Trgovački brod koji je tri puta veći od razarača, nosio je 1.080 kontejnera iz like Nagoja do Tokoja, a nijedan od 20 članova posade nije povređen, a prema navodima nije ni oštećen.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs /Kurir.rs/Izvor: Tanjug)

[adsenseyu2]

1 Comment on "KAKVA SILA: FILIPINSKI TERETNI BROD SKRŠIO AMERIČKI RAZARAČ, troje kritično, sedam nestalih! (VIDEO) (FOTO)"

  1. 17tRgF This excellent website certainly has all of the information and facts I wanted about this subject and didn at know who to ask.

Comments are closed.