KAKVA KORONA, ZARAZIĆEMO SE OD PRLJAVŠTINE: Kamiondžija iz Srbije zarobljen ispred graničnog prelaza Ferneti između Italije i Slovenije.

granica

Foto: Kurir

Nemam gde da se istuširam, priča Tode, da operem ruke i odem u toalet.

Tode: U sredu sam krenuo iz Italije i ne znam kada ću u Srbiju

Ma kakav koronavirus? Kakva infekcija? Ne bojim se toga uopšte iako idem iz Italije koja je cela u izolaciji. Plašim se jer ne mogu da se istuširam, odem u toalet, operem ruke! To me plaši! Stojim ovde i ne znam kud ću, ni šta ću!

Ovo za Kurir kaže Biserko Tode, vozač šlepera jedne srpske firme, koji je od juče ujutru zarobljen na italijanskom auto-putu A4 ispred graničnog prelaza Ferneti između Italije i Slovenije.

– Moj put je počeo u sredu iz Vićence. Tamo smo utovarili repromaterijal za štavljenje kože. Iako tamo besni korona, Italijani se ponašaju aposlutno razumno. Prilikom utovara dovoljno je da nosimo medicinske maske, rukavice i da smo na metar razdaljine od prvog čoveka. Tako smo i radili. Nisam se plašio da ću dobiti koronu jer je moj posao prevoz robe. Ali, ovo sada izmiče svakoj kontroli – priča on.

Nemam gde da se istuširam, priča Tode, da operem ruke i odem u tolaet.

PREDRAG KON: Mere dale rezultat! A onda otkrio u koju fazu epidemije sada ulazi Srbija!

– Plašim se šta sve mogu da dobijem od drugih infekcija zbog prljavštine, a ne od koronavirusa. Hrane mi ponestaje. Zvao sam našu ambasadu u Rimu, ali oni nemaju nikakve informacije koje bi mogle da mi budu od pomoći. Kako su mi kolege javile Slovenci zatvorili tranzit zato što Hrvati prave problem na graničnom prelazu Obrežje – Bregana, gde je kolona kamiona 15 km jer na svakih sat vremena puste jedan kamion – opisuje on.

Kaže da se isto muče kolege iz BiH, Bugarske, Makedonije…

     

(Dnevne.rs/Kurir.rs / R. Briza)