“Joj, Mate, da li je trebalo to da uradimo” Isplivao poverljiv Kolindin mejl poslat savetniku

Foto: Tanjug

Protivnici hrvatske predsednice nameravaju da obelodane celokupne prepiske iz njenih službenih mejlova, a jedan od takvih odnosi se na uklanjanje Titove biste sa Pantovčaka

Isplivali poverljivi mejlovi koje je hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović pisala svom tadašnjem savetniku Matu Radeljiću, a koje je objavio hrvatski nedeljnik “Nacional”.

Između ostalog, ona je Radeljiću prosleđivala svoju komunikaciju sa tadašnjim predsednikom Hrvatskog helsinškog odbora Ivanom Zvonimirom Čičkom, kog je zamolila za pomoć na reakcije oko njene izjave “Za dom spremni”.

Prema pisanju ovog magazina, ona mu se obraćala sa “Zvonkec moj”, te tražila da on kao šef nevladine organizacije piše jevrejskim organizacijama organizacijama u njenu obranu.

Dalje, navodi nedeljnik, Radeljića je pitala:

– Joj, Mate, da li je to trebalo da učinimo – nakon što je uklonila Titovu bistu s Pantovčaka.

Takođe se dodaje da ljudi bliski Miroslavu Škoru nameravaju da oko 200 razmenjenih mejlovaKolinde Grabar Kitarović i Mata Radeljića koriste kao jedan od glavnih aduta u predsedničkoj kampanji.

UŽAS U ŠAPCU! Brat (20) krvnički udarao u glavu brata (24) do smrti

S druge strane, izvor blizak Radeljiću tvrdi kako je on poručio da nijedan deo njegove komunikacije s predsednicom neće biti objavljen.

GRABAR KITAROVIĆ: TITO JE BIO DIKTATOR

Bista Josipa Broza Tita koja je krasila predsedničku palatu, uklonjena je s Pantovčaka pre četiri godine i predana na korišćenje Muzejima Hrvatskog zagorja.

Na pitanje o uklanjanju Titove biste, hrvatska predsednica je svojevremeno rekla da je Tito bio diktator, pisali su tada hrvatski mediji

       

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor: Nacional)