JEZIVO: Svirepo ubijena u 9. mesecu trudnoće, ovo je tragična životna priča najlepše žene Holivuda (FOTO)

glumica

Foto: wikimedia.org

Amerika i dan danas nije zaboravila smrt perspektivne, mlade glumice, čiji je život tragično okončala sekta u njenoj 26. godini

Osmi avgust 1969. godine zauvek će ostati zabeležen kao dan jedne od najvećih inajstrašnijih tragedija u Americi.

[adsenseyu6] —Kobnog dana u stravičnom pokolju na Beverli Hilsu, koji su izvršili članovi kulta “Porodica” Čarlsa Mensona, život je izgubila u 26. godiniholivudska glumica Šeron Tejt, jedna od najlepših žena filmske industrije.

Supruga Romana Polanskog odbrojavala jeposlednje dane do porođaja i kobne večeri je bila u društvu nekolicine prijatelja, a njen suprug je trebalo da se vrati kući.

Nesrećna glumica je izbodena na smrt, a obdukciijom je utvrđeno da je zadobila 16 uboda nožem.

Šeron Tejt rođena je 24. januara 1943. godine u Dalasu. Odmalena je plenila pažnju svojomlepotom i šarmom, a prvu titulu misice je dobila već sa šest meseci.

Čim je stasala u devojku, počela je da radi kao model, a ubrzo su počele da pristižu i prve ponude za filmove.

Prvu glavnu ulogu Šeron je odigrala u filmu “Eye of the Devil” (Oko đavola), kada produkcija ostaje zapanjena njenom lepotom i talentom. Odlučeno je da će zajedno sa filmom biti prikazan i dokumentarac “All eyes on Sharon Tate”, koji je najavio da je Holivud dobio novu veliku zvezdu.

Ubrzo nakon premijere, Šeron Tejt upoznaje mladog reditelja Romana Polanskog, koji ju je angažovao u svom velikom projektu u kojem su glumili zajedno i zaljubili se. Venčali su se 1968. godine uz veliku pažnju javnosti.

Krajem iste godine, Šeron ostaje trudna i par pronalazi vilu na Beverli Hilsu za svoje prvo veliko ljubavno gnezdo.

U avgustu, samo nekoliko dana pre porođaja, nesrećna Šeron planira dolazak na svet svog prvog deteta i odmara se u društvu nekolicine bliskih prijatelja. “Porodica” Čarlsa Mensona po njegovoj naredbi odlučila je da usmrti sve koji se nalaze u vili Romana Polanskog, jer je ona u pomračenom umu monstruma predstavljala simbol odbacivanja ljudi.

Šeron Tejt i troje njenih bliskih prijatelja ubijeni su noževima, a ukupno su izbrojane 102 rane na njihovim beživotnim telima.

glumica

Foto: Wikimedia

Sektaši nisu marili ni za Šeronino preklinjanje da poštede život njenog nerođenog deteta, nego su uživali u patnjama žrtava koje su prethodno vezali konopcima.

[adsenseyu1]

Menson je uhapšen u oktobru iste godine i zajedno sa svojom sektom osuđen na smrt, a kasnije je kazna preinačena u doživotnu robiju.

(Dnevne.rs /index.hr)

[adsenseyu5]