Jezive borbe u provincijama Hama, Latakija Damask i Alepo (VIDEO) (INFO)

ruski-ratni

Foto: sputniknews

KONAŠENKOV: Bombarder Su-24M je bombom za probijanje armiranog betona u provinciji Latakija – pored važnog grada Salma, za koji se već nekoliko dana vode borbe – uništio skrveno skladište municije.

Bombarderi Su-34 su u provinciji Homs – pored naselja Tel-Bis –razorili podzemne fortifikacije terorista

Islamisti počeli da se istrebljuju i međusobno. Islamska država organizovala tri teroristička akta protiv komandira grupacije Džebhat an-Nusra koja je sirijska filijala Al Kaide.

To se dogodilo u provinciji Idlib, a za napad je ID koristila minirane automobile.

[adsenseyu5]

Borbeni avioni ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga od sinoć su u Siriji uništili četiri komandna mesta Islamske države, šest skladišta municije i oružja, minobacačku bateriju, dva podzemna bunkera, šest fortifikacija i 32 pokretna logora.

https://youtu.be/KjnJG4SJOP4

Ukupno su naneli 60 udara po 51-om objektu u provincijama Hama, Latakija, Damask i Alepo.

Portparol Ministarstva odbrane RF – general-major Igor Konašenkov – posebno je ukazao da je bombarder Su-24M bombom za probijanje armiranog betona u provinciji Latakija – pored važnog grada Salma, za koji se već nekoliko dana vode borbe – uništio skrveno skladište municije.

Udar bombe izazvao je detonaciju u samom skladištu koje je potom odletelo u vazduh

Konašenkov je precizirao da su bombarderi Su-34 u sirijskoj provinciji Homs – pored naselja Tel-Bis –razorili podzemne fortifikacije terorista:

„Taj utvrđeni punkt imao je razgranatu mrežu podzemnih hodnika koja je teroristima omogućavala da izvode manevarske akcije protiv sirijske armije. Na istom mestu se – takođe pod zemljom – nalazio pogon za proizvodnju nedirigovanih raketnih projektila i eksplozivnih naprava za diverzije“.

[adsenseyu1]

On je naglasio da je sličnim podzemnim utvrđenjima premrežena teritorija Sirije koja je pod kontrolom Islamske države i sa njom povezanih terorističkih formacija i bandi.

Konašenkov je precizirao i da je u okolini Damaska – u oblasti Istočna Guta – bio otkriven punkt za snabdevanje islamista koji je u naletu uništio jurišni Su-25. Zajedno sa četiri oklopna vozila.

Portparol Ministarstva odbrane RF je saopštio da su islamisti počeli da se istrebljuju i međusobno. Prema njegovim rečima, Islamska država je organizovala tri teroristička akta protiv komandira grupacije Džebhat an-Nusra koja je sirijska filijala Al Kaide.

To se dogodilo u provinciji Idlib, a za napad je ID koristila minirane automobile.

Konašenkov tvrdi i da Džebhat an-Nusra u provicijama Hama i Idlib izvodi prinudnu mobilizaciju lokalnog muškog stanovništva, a Islamska država u provinciji Raka – mobiliše čak i 14-godišnjake. Uz pretnju straljanjem članovima njihovih porodica.

https://youtu.be/JDAOtRRNl-g

Pripadnici sirijske armije u borbi za grad Kafer-Nbudu koja je završena pre nekoliko dana. Pogledajte da biste imali predstavu kako to realno izgleda, pogotovo što je ulasku Asadovih boraca prethodio tenkovsko-artiljerijski deo borbi.

(Fakti)