JEZIVA SUDBINA ŽRTAVA IZ GRACA: Adis poginuo 13 dana pred venčanje, Adisa u komi! (INFO)

zrtve

Adisov otac Džemal kaže da su se Adis i Adisa vraćali iz trgovine pošto su kupovali poklone za Adisinu porodicu koja je trebalo da dođe u Graz na venčanje

GRAC Alen Rizvanović (26), poreklom iz Bosanske krajine izazvao je nezapamćeni masakr juče u Gracu kada je u pešačkoj zoni gazio ljude džipom, a potom ih ubadao nožem. Dečak star 7 godina i dvoje ljudi je poginulo, a 34 je povređeno.

Jedan od nastradalih je Adis Dolić iz Velike Kladuše, dok je njegova supruga Adisa Nanić teško povređena i nalazi se u komi.

Kako prenosi televizija N1, Adisov otac Džemal kaže da su se Adis i Adisa vraćali iz trgovine pošto su kupovali poklone za Adisinu porodicu koja je trebalo da dođe u Graz zbog venčanja. Naime, par se u BiH venčao prošle nedelje, a venčanje u Grazu je trebalo da bude 3. jula.

Inače, Džemal Dolić je rođen u Velikoj Kladuši, a u Grac se preselio početkom 90-ih godina, dok mu se porodica pridružila nakon rata. Adisa Nanić je rođena u Bužimu, gde se i venčala za Adisa Dolića.

Austrijska policija saopštila je juče detalje o Rizvanoviću. Navedeno je da je rođen 1989. godine, a živi u mestu Kalsdorf kod Graca. Oženjen je i ima dvoje dece. Šef policije Josef Klaminger je na vanrednoj konferenciji za medije rekao da je on Austrijanac, poreklom iz BiH. U Austirju se doselio 1993. godine i u poslednje vreme imao je psihičke probleme. Policija iskjučuje mogućnost terorističkog akta.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

(Kurir)