JEDVA GOVORI: OTKRILA JE STRAŠNE DETALJE O BORBI SA OPAKOM BOLEŠĆU, DOK ĆE VAM PRIČA O SAZNANJU NJENOG SINA O DIJAGNOZI SLOMITI SRCE! (VIDEO) (FOTO)

selma

SELMA BLER • GOOD MORNING AMERICA / YOUTUBE

Iako njeno ime možda ne budi kod mnogih jasnu asocijaciju na prvu loptu, Selme Bler se i te kako svi sećaju iz filmova kao što su “Vrisak” ili “Pravna plavuša”.

Međutim, u protekla 24 časa o slavnoj američkoj glumici ne priča ceo svet zbog novog filmskog ostvarenja nego zbog bolesti sa kojom se ova 46-godišnjakinja nosi.

Naime, reč je o multiploj sklerozi, autoimunoj bolesti sa kojom je Selma tek nedavno otkrila da se bori, a ono zbog čega je izazvala kako suze tako i aplauze je činjenica da je odlučila da izađe pred kamere uprkos svom zdravstvenom stanju.

Na iznenađenje mnogih, hrabra glumica je, uprkos očevidnim teškoćama u govoru i motorici, pokazala neverovatnu dozu optimizma i želje da svoju priču podeli sa drugima ne bi li ih nadahnula da se ne predaju.

Kako Blerova ističe, dijagnostifikovanje multiple skleroze je stiglo kao olakšanje, budući da doktrori godinama unazad nisu imali odgovore na pitanje šta nije u redu sa njenim zdravljem, odnosno zbog čega gubi ravnotežu, pada nasred ulice ili ima problem sa govorom.

ZEMLJAČE, POLAKO: Kusturica poklopio sarajevskog novinara na pitanju da li je izdao muslimane! (INFO)

Oni su to godinama pripisivali umoru i činjenici da je glumica nedavno postala majka, iako je ona osećala da je posredi nešto mnogo ozbiljnije od toga.U razgovoru za “GMA”, Selma je priznala da je, kada god njen danas 7-godišnji sin nije bio u blizini, posezala za alkoholom kako bi ublažila hroničan bol koji je osećala u telu, a koji su lekari ignorisali i pripisivali ga hormonima.

selma

SELMA BLER • GOOD MORNING AMERICA / YOUTUBE

– Kada sam vozila sina u školu koja se nalazi nedaleko od naše kuće, morala sam, nakon što on izađe iz vozila, da odremam neko vreme u kolima pre nego što bih se uputila nazad kući.

Osećala sam stid zbog svega toga. Davala sam sve od sebe da mu budem dobra majka, i uspevala sam u tome, ali me je ujedno i sve to ubijalo – otkrila je glumica.Poseban segment razgovora koji je snažno uticao na milione gledalaca širom sveta je svakako onaj u kom Blerova priznaje, sa osmehom na licu, kako je njen sin reagovao na dijagnostifikovanje ove bolesti.

– Već me je stalno viđao kako ispuštam stvari po kući i iznenada padam, a, kako sam uvek želela da ostanem hrabra zbog njega, počinjala bih da se smejem kada se to desi, kao da je reč o šali, da se ne bi zabrinuo za mene. Onda bi me on imitirao i počeo da ispušta stvari i pada.

Smejali smo se zajedno, ali sam mu rekla da to nikada ne radi van porodičnog doma – ispričala je ona, dodajući da je njenog sina samo zanimalo to da li će ona umreti.

U nastavku možete pogledati deo intervjua o kom priča ceo svet.

(Dnevne.rs /Izvor: pulsonline.rs)