IZRAELSKI PILOTI KORISTILI RUSKI AVION KAO ŠTIT: Sirijski vojnici gađali F-16, oborili iljušina!

nesreća

Foto: printscreen/youtube

Ruska vojska je saopštila da je nestali avion “IL-20” srušio sirijski sistem PVO S-200 i da je poginulo 15 članova posade.

Ruska vojska je saopštila da je njihov nestali avion “IL-20” srušio sirijski sistem PVO S-200 i da je poginulo 15 članova posade.

U ponedeljak uveče četiri aviona izraelske avijacije F-16 napali su mete u Latakiji. Izraelski avioni spustili su na malu visinu i “stvorili opasnu situaciju za druge avione i brodove u regionu”, navodi se u saopštenju ruske vojske.

Vojska je dodala da su brodovi francuske mornarice  kao i ruski avion “Il-20” bili u području izraelske operacije.


“Izraelski piloti koristili su ruski avion kao štit i označili ga kao metu za snage sirijske vazdušne odbrane. Kao posledica toga “Il-20″, koji ima presek radara znatno veći od F-16, pogodio je projektil raketnog sistema S-200”, navodi se u saopštenju.

SRBIJA DOBIJA SUPERTENK! Peking nam vraća dug od 1999. godine zbog nevidljivog F-117! (VIDEO)

Rusko ministarstvo je naglasilo da su Izraelci znali da je ruski avion prisutan na tom području, što nije zaustavilo “provokacije”. Izrael takođe nije upozorio Rusiju o planiranoj operaciji unapred. Upozorenje je došlo minut pre početka napada, što “nije ostavilo vreme da se ruski avion premesti u bezbedno područje”, navodi se u saopštenju.

Izrael za sada nije komentarisao ove navode.

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir.rs, RT)