Izraelci tvrde da im S-300 ne može ništa! STIGAO BRUTALAN ODGOVOR IZ Rusije

Moskva

Foto: Wikipedia/kremlin.ru

NISU još ruski rakeztni zenitni sistemi S-300 ni postavljeni u Siriji, a iz izraelskog vojnog i državnog vrha krenula su uveravanja – da ti protivavionski i protivraketni sistemi neće moći ništa američkim nevidljivim lovcima pete generacije F-35 kojima raspolaže ratno vazduhoplovstvo jevrejske države

Izraelski ministar za regionalnu saradnju Cahi Hanegbi, koji je stalni član vojno-političkog kabineta svoje zemlje, sa uverenošću je izjavio:

„Baterije S-300 neće uspeti ni da otkriju naše nevidljive lovce. S-300 u sastavu sirijske PVO neće nas sprečiti da i ubuduće nanosimo udare po ciljevima u Siriji. Uostalom, mi te S-300 možemo uništiti i iz vazduha i na zemlji. Pre nekoliko meseci smo već uništili jednu sirijsku raketnu bateriju“.

Hanegbi je naveo i da Izrael u svom strateškom planiranju „odavno uzeo u obzir mogućnosti S-300“.

Izraelski mediji su poslednjih dana objaviljivali da će SAD Pentagon pomoći Tel Avivu isporukom nove partije F-35.

Izrael već ima 12 takvih aviona, a treba da raspolllaže sa ukupno 50.

DONET ZAKON DA PONIZI SRBE: Milogorci nastavljaju ustašku tradiciju Sekule Drljevića i antisrpskih izroda

Bivši komandant PVO ruskih Kopnenih snaga – general Aleksandar Luzan – ima u dobroj meri suprotno gledište od Hanegbija:

„F-35 ne mogu biti nedodirljivi za S-300. Ti avioni su prilično efikasni u vazdušnim borbama, ali su i F-35, F-22 `mušterije` naših raketnih sistema koji imaju veoma interesantan način navođenja na cilj. Neće S-300 sa njima imati prevelike probleme. A što se tiče udara po S-300 iz vazduha – F-35 je prilično slab za udare po ciljevima na zemlji“.

Ruski general Vladimir Popov, koji je i avio-as, upozorava da mogućnosti F-35 ne treba potcenjivati i upozorava:

„Ti avioni će nanositi udare po Siriji otuda gde ih ne očekuju. Imaće zadatak da se `prišunjaju` i da lansiraju – pre nego što budu primećeni – rakete dugog dometa i da se udalje. Oni će se prikradati, a ne bih garantovao da će svi u svakom naletu biti na vreme otkriveni. Pogotovo što njihova misija može biti praćena dronovima, drugim avionima i lansiranjima desetina krstarećih raketa. Ali, i S-300 je u stanju da i nevidljive otkriva i na velikim visinama, a u stanju su da sami između nakoliko ciljeva izaberu onaj koji je najveća pretnja“.

IZ ZATVORA SE UKLJUČIO U “ZADRUGU 2”: Kristijan Golubović imao BRUTALNU PORUKU za Staniju i Vladimira

Popov naglašava da S-300 ima sposobnost i da otkriva nove ciljeve nakon svog starta i da uništi `novu opasnost`, a ne cilj zbog kojeg je bio lansiran. To je u stanju jer raspolaže rezevnom mlaznicom koja mu omogućava da naglo menja smer i pravac leta.

Popov ukazuje da je sama raketa sistema S-300 veoma moćna i da nije neophodno da pogodi sam cilj da bi ga uništila. prema njegovom ukazivanju, dovoljno je da eksplodira u njegovoj blizini, a ostalo završava `oblak` raketnih šrapnela koji se rasprskavaju u svim pravcima.

On je uveren da izrael neće ostvariti prevagu ni ako iz SAD dobije i više od deset novih `nevidljivih`.

PRAVU DAMU izdvajaju ove 10 stvari iz mase NEKULTURNIH žena

Franc Klincevič, član komiteta za odbranu i bezbednost Saveta Federacije – gornjeg doma ruskog parlamenta – uveren je u stoprocentnu efikasnost sistema S-300 koji su stigli u Siriju.

On je izraelskom vojnom vrhu poručio:

„Neka se ne igraju vatrom. Bolje im je da ne proveravaju šta mogu S-300. Mogu u tome otići predaleko. Ako im je namera da vrše pritisak na Rusiju, moram da im kažem da moskva neće ustuknuti, a S-300 dejstvuju sa stoprocentnom efikasnošću“.

(Dnevne.rs/Izvor: Intermagazin.rs,Fakti.org)