IZNENAĐEN I UVREĐEN: Oglasio se Džaka zbog skandaloznog proslavljanja gola protiv Srbije

fudbal

Foto: Rojters

Granit Džaka je progovorio! Reprezentativac Švajcarske se oglasio po ispadanju „sajdžija“ sa Mondijala zbog skandaloznog proslavljanja gola protiv Srbije u drugom kolu E grupe. Švajcarci su tada slavili sa 2:1, a Džaka i Džerdan Šaćiri su pokazivanjem dvoglavog orla izazvali skandal kojim su povredili osećanja svih Srba.

Generalni seretar FS Švajcarske Aleks Mišer oštro je kritikovao ponašanje Džake i Šaćirija, a to se nije dopalo vezisti Arsenala, pogotovo pitanje u pomenutom intervjuu ” Da li su nam potrebniigrači sa dvojnim državljanstvom?”.

TEKST HRVATSKOG PISCA PODIGAO BALKAN NA NOGE: Evo zašto je NACIONALIZAM sr*nje!

– Taj intervju je vrlo brzo prostrujao kroz celu našu reprezentaciju. Pa, na samom Mondijalu, Aleks nam je prišao i rekao da će uraditi sve što je u njegovoj moći da nas zaštiti. A, tri dana posle našeg ispadanja, on je izjavio to što je izjavio – rekao je Džaka za Kejston-SDA.

Džaka je samo sipao reči.

fudbaler

Foto: AP /Tanjug

– U njegovim komentarima sam video da on jednostavno ne veruje da igrači sa dvojnim državljanstvom mogu da na pravi način brane boje Švajcarske. To se direktno odnosni na mene, i nekoliko drugih fudbalera koji su u takvoj situaciji. Sve mi to zvuči kao da da ja, i moje kolege, ne pružamo sve od sebe za reprezentaciju. I, samo što smo doživeli gorak poraz u Rusiji, čovek nam to uradi. A mi smo svi Švajcarci, dajemo sve od sebe za reprezentaciju Švajcarske, svako od nas, jer smo svi svesni i zahvlani Švajcarskoj za ono što nam je pružila, nama i našim porodicama.

ZVEZDAŠ U SRCU: Prosinečki je na ovaj način obeležio plasman „vatrenih“ u polufinale /VIDEO/

-Moja porodica vuče poreklo sa Kosova, Bril Embolo ima korene u Kamerunu, Manuel Akanđi u Nigeriji, Rikardo Rodrigez u Čileu i Španiji. Pa, u švajcarskoj reprezentaciji je sada 50 ili 60 odsto igrača sa dvojnim državljanstvom! Čak je i naš selektor takva osoba, koja proliva i krv i znoj za reprezentaciju. Sa ovim nepotrebnim komentarima, Aleks Mišer je izazvao mnogo gorčine i razočaranja. On ima vrlo problematična razmišljanja kao iz kamenog doba – oštro je rekao Džaka.

(Dnevne.rs/Izvor: Srbija Danas.com)