“IZLAZI IZ VODE, MIČI OVO” Bahatost na CRNOGORSKOM PRIMORJU: Konobar u čarapama tera ženu i decu sa plaže (VIDEO)

Crna Gora

Foto: Printscreen/fejsbuk

Bahatost, netrpeljivost, osionost su, na žalost, ono što dočekuje turiste. Primetno, ti izrazi “dobrodošlice” se posebno odnose na goste iz Srbije

Kada neki stranac sluša izlaganje premijera Crne Gore Duška Markovića o Crnoj Gori kao najboljoj turističkoj destinaciji i ekonomskom “tigru” u regionu, svakako poželi da poseti obalu Crne Gore.

Nažalost, situacija je suprotno od Markovićevog hvalospeva. Cene su iznad proseka, osoblje neretko neljubazno kao što se može videti na sledećem videu. Konobar jednog hotela u radnoj uniformi i čarapama preti i tera turiste sa plaže, među kojima se nalazi i dete od par godina.

– Alo izlazi iz vode, alo izlazi iz vode – nekulturni konobar obraća se turistima i dodaje:

– Miči ove stvari, miči ovo – rasterujući turiste sa plaže.

GOMILE KOJE TERAJU NA POVRAĆANJE: Turisti u Crnoj Gori pucaju po šavovima, postalo je neizdrživo (FOTO)

Žena kojoj konobar miče stvari iz govora se čuje da je ruskinja, koja na ruskom kaže:

– Ne dirajte, to nije vaše!

Iako zvanične statistike govore o neslućenim uzletima crnogorskog turizma, svakodnevica to veoma snažno opovrgava. Razloge možemo naći u ovom videu. Bahatost, netrpeljivost, osionost su, na žalost, ono što dočekuje turiste. Primetno, ti izrazi “dobrodošlice” se posebno odnose na goste iz Srbije. To je i razlog što se oni prirodno sve više okreću onim turističkim zemljama u kojima ne buja antisrpska histerija u medijima i stoga, posledično na plažama. Kad već daju novac, a idu na letovanje, mogu da biraju i zemlje gde ih ne doživljavaju kao “okupatore” i “vekovne ugnjetače”.

OSAM PRAVILA ISHRANE NOVAKA ĐOKOVIĆA: Čaša mlake vode posle ustajanja, pa sve ostalo

Podsetimo, statistika pokazuje da broj turista iz Srbije i Rusije koji su tradicionalno najbrojniji gosti na našoj obali – tri puta je manji nego ranijih godina u ovo doba. Plaže su prazne ili poluprazne, a i tamo gde se naizgled čini da ima kupača uglavnom su u pitanju domaći gosti i oni koji ovde imaju vikendice.

Predsednik sektora turističkih agencija u Crnogorskom turističkom uduruženju Petar Ivković pre par dana saopštio je da podaci digitalnih internet kanala prodaje govore o skoro 40 odsto manje individulanih rezervacija, te da se “prelilo” na tržišta Turske, Grčke i Egipta.

         

(Dnevne.rs/Srbija Danas.com/Izvor: in4s)