IZJAVOM ŠOKIRAO SVET: Teroristi su bili ljubazni prema meni, izjavio vlasnik štamparije!

talac
Nije mi žao što su ubijeni, ali sam osetio malo samilosti prema njima. Ne znam da li je u pitanju Stokholmski sindrom, ali oni su bili fini prema meni, navodi Mišel Katalano

PARIZ – Mišela Katalana, vlasnika štamparije u kojoj se u petak odvijala talačka kriza, zarobili su braća Kouši, bežeći od policije pošto su dan ranije izvršili masakr u redakciji Šarli ebdo.

DRAMA U PARIZU: Krio se u kartonskoj kutiji 8 sati, na par metara od terorista, i slao poruke policiji!

Katalano, otac dvoje dece je izjavio kako su braća bili veoma ljubazni prema njemu. Braća su naoružani upali u štampariju i odmah rekli “Ne brini, samo želimo da uđemo”.

[adsenseyu4]

“Video sam puške i bilo mi je jasno da moram da ih slušam. Međutim, uopšte nisu bili agresivni. Prema meni su bili veoma ljubazni i oslovljavali me sa gospodine”, navodi Katalano i dodaje im je napravio kafu.

Foto: Fonet/AP
Foto: Fonet/AP

Jedan od braće je imao ranu na vratu, a tralačka kriza je trajala osam sati, posle čega su otmičari ubijeni.

“Nije mi žao što su ubijeni, ali sam osetio malo samilosti prema njima. Ne znam da li je u pitanju Stokholmski sindrom, ali oni su bili fini prema meni”, zaključuje Katalano.

[adsenseyu4]

Inače, Lilian Leper (27), grafički dizajner zaposlen u štampariji, više se od šest sati nalazio samo nekoliko metara od braće Kuaši, sakriven u kartonskoj kutiji, a njegove informacije koje je slao putem SMS-a policiji su bile od neprocenjive vrednosti. On je obaveštavao gde se nalaze braća, o čemu razgovaraju i o rasporedu prostorija štamparije.

(Kurir)

1 Comment on "IZJAVOM ŠOKIRAO SVET: Teroristi su bili ljubazni prema meni, izjavio vlasnik štamparije!"

  1. ЦИИН рукопис је видљив. Из прве!

Comments are closed.