IZ SKLONIŠTA OD NATO BOMBI, DO BOMBARDOVANJA BEKHENDIMA: Britanski jutjuber BRUTALNO isprozivao Engleze

bombardovanje

Foto: Tanjug, Tanjug/AP

Poznati britanski jutjuber David Vujanić, koji je poreklom iz Srbije, na veoma provokativan način prokomentarisao je pobedu Novaka na nedavno zavšrenom Vimbldonu.

Vujanić je široj javnosti poznat po fudbalskim kolumnama, ali sada je iskoristio priliku da se malo ”umeša” i u tenis. Ovo mu je, realno gledano, bila idealna prilika. Jasno je da ni on nije mogao da ostane ravnodušan na publiku u Londonu koja je sa gromoglasnim negodovanje ispratila Đokovićev finalni meč.

– Ovo je slika sa hiljadu reči. O dečaku iz Srbije, išao je protiv svih šansi koje su mu se davale, iz skloništa od bombardovanja je došao do toga da vas bombarduje bekhendima… Dve meč lopte je sačuvao… protiv najvećeg svih vremena, njegovog švajcarskog visočanstva, pobedio je u najdužem finalu svih vremena, na najprestižnijem turniru u tenisu, u sportu koji se povezuje sa elitama, sa nečim gde niste viđeni, ali nekad se i u ovakvim mestima prave najbolji. Pet sati ludila, oči hiljada navijača se nadaju da ćeš pasti, ali onda proradi balkanska odlučnost, srce, duh, vera… neke ponekad neshvatljive ekspresije… do nezaboravne pobede – pisao je Vujanić, a onda se osvrnuo na poslednji poen.

View this post on Instagram

A picture of a thousand words. The boy from Serbia, against all odds, from bomb shelters to shelling backhands…two match points saved…against arguably the greatest ever in the Swiss lord himself to win the longest final EVER played at the most prestigious tournament in the sport of tennis, a sport often associated with the elites, something you were never meant to do, but often it’s in those places that the greatest are made. 5 hours of madness, the eyes of thousands of those inside praying you’d crumble, but the Balkan determination, the fire, the heart, the spirit…belief…those sometimes misunderstood expressions…to an unforgettable victory. The last point sliced in to the sky from the fan favourite…no exuberant celebration, no falling to the floor…just a mere look of completion, a nod to those that wished the result was different…and then a finger to the sky, as if you knew the Gods were with you, watching as you tasted that grass again, transcending in to a new dimension…a dimension of greatness that most of us will never experience. You’ve put a smile on the face of millions, especially to those of us that have a similar background. The Serbian Prince…against all odds. Thank you for your existence…true champion…a legend…bravo @djokernole…and may those that were against you inside that court today all gracefully suck their mums whilst sipping some tea at the same damn time…THIS IS SERBIAAAA 😂🇷🇸🇷🇸🇷🇸🙏❤️

A post shared by David Vujanić (@dvujanic) on

– Nije bilo burnog slavlja, padanja na travu, samo osećaj kompletnosti, potvrdno klimanje glavom svima koji su se nadali drugačijem kraju. A onda, prst ka nebu, kao da si znao da je Bog uz tebe, osetio si travu ponovo, preleteo si u novu dimenziju… dimenziju svoje veličanstvenosti koju mnogi od nas nikad neće osetiti.

VESNA PEŠIĆ OPLELA PO JELENI ĐOKOVIĆ: Ne znam zašto me ta žena nervira! Možda zato…

-Doneo si osmeh milionima, naročito milionima onih koji imaju sličnu životnu priču. Srpski princ, protiv svih opklada! Hvala ti što postojiš, pravi si šampion, legenda, bravo Nole, a oni koji su bili protiv tebe na stadionu, sada mogu da se teraju kod svoje mame i slasno piju isti čaj u prokleto isto vreme… Ovo je Srbija!

               

(Dnevne.rs/Izvor: Kurir sport)