Italijanski mediji: Rusija je sporazumom sa Kinom žestoko kaznila Evropsku uniju!

zastave
Kažnjavanje Moskve će značiti kažnjavanje Evrope u još većoj meri. Dovešće i do destabilizacije celog sveta i njegove podele na geopolitičke zone“ – uveren je Il Giornale

Novo partnerstvo Rusije i Kine je kazna za Evropsku uniju – ocenio je poznati italijanski list Il Giornale, naglasivši da sporazum o preusmeravanju ruskog gasa na istok zasenio sva druga Vladimira Putina i Si Đinpinga.

Isti list je pri tom ukazao da će Italija – zbog sankcija koje je EU uvela Rusiji na zahtev Vašingtona – izgubiti 10 milijardi evra, ali da „katastrofalne posledice sankcija tek nailaze“. Čak je upozorio da će se situacija za EU u narednim godinama „naglo pogoršati“, uprkos tome što je Nemačka trenutno glavni trgovinski partner Rusije.

[adsenseyu5]

„Kažnjavanje Moskve će značiti kažnjavanje Evrope u još većoj meri. Dovešće i do destabilizacije celog sveta i njegove podele na geopolitičke zone“ – uveren je Il Giornale.

Italijanski list je ovome pridodao: „Ugovorom potpisanim sa rusijom, Kina sebi otvara tržišta Centralne Azije koja su ovako ili onako povezana sa Rusijom. Moskva, koja je centar Evroazije, odlično shvata da se težište nezaustavivo pomera na Istok. Za Rusiju u tome nema ničeg strašnog, a za Evropu će to biti prava katastrofa“.

Il Giornale je u ovom kontekstu apostrfirao i kineske investicije u razvoj alternativne energetike na Krimu, ukazavši da je Peking zbog tog projekta odbio ponudu da uloži pet milijardi dolara u solarnu stanicu u Nevadi.

(Fakti)

[adsenseyu1]

5 Comments on "Italijanski mediji: Rusija je sporazumom sa Kinom žestoko kaznila Evropsku uniju!"

  1. Tako i Treba. Zacrnice Amerima i Svim zemljama kje su nas bombardovale. Vreme je da se naplati.

  2. evropa ce sesjebati ako bude pratila politiku amerike sto sada cini

  3. Ne bi me iznenadilo saznanje da su amerikanci umesani i u ovo sto se nama desilo i sto se desava svuda po svetu.Hitler je udario rukom o sto i krenuo da osvaja svet a oni pouceni losim iskustvom to rade tiho, podmuklo sirenjem zaraznih bolesti,korupcijom ubijanjem lidera (Sadam ,Gadafi,Mubarak) smeo bih da se kladim da je to njihovo maslo.Hvala Gospodu sto postoji Putin i njemu slicni nepotkupljivi lideri i mislim da su nam uvek blizi nego amerikanci djavoli koji razvijaju tehnologiju da kontrolisu klimu.Ali Putin nije Jeljcin i tu ce im doskociti!

  4. ludi milojko | 24. May 2014. at 19:05 |

    Rusija još od kako je odustala od eurointegracija, vodi politiku strateškog partnerstva sa Kinom, kao i Kina i Rusija je tehnološki jako zavisna od EU, a kome prodati gas, ako Ukrajina i EU otkažu, biće ogroman problem, od Južnog Toka po svemu sudeći neće biti ništa i postupkom u Ukrajini, Rusija odlazi u Aziju i to je legitiman izbor u politici, pokušaj da umesto približavanja EU i prihvatanja politika, ona u zajednici sa Kinom, nametne aziski način proizvodnje Evropi, malo verovatno. Prioritet SAD i EU u narednim godinama biće disciplinovanje Kine, i pored mnogih mišljenja da je Kina super država, ona to nije, ona je zapravo Džin od papira, kada neko potpali 100 miliona Ujgura, koji žive u siromaštvu, kao i 1 milijardu siromašnih iz zapadne Kine, malo šta će ostati od zvezde istoka u usponu, a ako je izbor Rusije da bude energetski prirepak Kini, to je njeno legitimno pravo, kao što je i legitimno pravo Srbije da izabere put u EU, ili ne u EU.

Comments are closed.