ITALIJANI SE SRPSKOM MUZIKOM BORE PROTIV VIRUSA: Majstor u karantinu izvadio TRUBU, čulo ga POLA MILANA (VIDEO)

Foto: Printscreen/RTS

Protiv malodušnosti i dosade u karantinu u Italiji se bore na razne načine. Jedan stanovnik Milana odlučio se da moral sugrađanima podigne pesmom “Ženi nam se Vukota” i to izvođenjem na trubi.

Nakon snimaka grupe stanovnika koji pevaju sa svojih otvorenih prozora u Sijeni, u Toskani, koji su obišli svet, iz Milana stiže novi video-klip koji vraća osmeh na lice uprkos tome što je o koronavirusu reč.

Jedan stanovnik Milana izvodeći na trubi hit sa ovih prostora Ženi nam se Vukota uveseljavao je sugrađane.

Za više informacija možete kontaktirati 064 8945 235 (broj koji je otvorilo Ministarstvo zdravlja), zatim Institut za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović–Batut” (ul.Dr Subotića br.5, 11000 Beograd; Tel: 011 2684 566) ili institute/zavode za javno zdravlje na teritoriji na kojoj boravite.
Lečenje

Tretman obolelih od novog korona virusa za sada ne postoji i u većini slučajeva simptomi sami prolaze. Stručnjaci savetuju obolele da uzimaju dosta tečnosti, da odmaraju i spavaju, a ako se simptomi pogoršaju da odu kod lekara.

Naučnici širom sveta utrkuju se da naprave vakcinu, međutim, stručnjaci upozoravaju da od njenog testiranja do proizvodnje može proći 18 meseci do dve godine.

SZO pozvala je zemlje širom sveta da se pripreme na moguću pandemiju, ali su stručnjaci izrazili i strah da zemlje van Kine “nisu spremne” za takav scenario.

Snimak možete pogledati na sajtu RTSa klikom OVDE.

   

(Dnevne.rs,RTS)