ISTORIČAR IZ SPLITA TVRDI: U NDH zločine su zapravo počinili Srbi

vojska

Foto ilustracija: Tanjug/Zoran Žestić

Zagreb, Beograd — U nizu dela koja veličaju NDH, pojavila se još jedna knjiga u kojoj autor tvrdi da su zapravo Srbi nad Hrvatima počinili zločine za vreme NDH.

Naime, splitski istoričar, kako se predstavlja, Stjepan Lozo autor je knjige “Ideologija i propaganda velikosrpskoga genocida nad Hrvatskom” u kojoj tvrdi da su tokom Drugog svetskog rata Srbi počinili zločine u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj, prenose “Večernje novosti”.

Navodi se da se toj knjizi nalazi autorova tvrdnja da je “potpuna izmišljotina da su Srbi u leto 1941. godine pobijeni u Gospiću, Glini, Grahovu, Korenici i Gračacu”, da je “to to kleveta Srpske pravoslavne crkve”, kao i da su “nedužne ustaše bile žrtve srpske agresije 1941. godine”.

ČOVEK OD PRINCIPA I STAVA – NEMANJA MATIĆ! I Srbija će ga opet izdati!

“Oklevetali su Hrvate za genocid nad Srbima preventivnom propagandom, sa predumišljajem, već u junu 1941. godine, a onda počeli genocid nad Hrvatima”, piše Lozo.
Kao primer “nastranosti i dijaboličnosti takve propagande SPC” ovaj “istoričar” navodi “slučaj iz kotara Lapac, pri čemu SPC kleveće Hrvate da su istrebili Srbe, dok je istina suprotna – Srbi su gotovo potpuno istrebili Hrvate”.

“U junu 1941. počinje srpska pobuna u NDH, a u istočnoj Hercegovini masovno stradaju nedužni Hrvati”, piše Lozo i tvrdi da su “prvi genocidni zločin uopšte na prostoru NDH” počinili Srbi u Avtovcu.

LEPOMIR BAKIĆ POBEGAO IZ SRBIJE! Obesite me za primer na Terazijama, oduzeli ste mi čast, ugled i razbili PORODICU!

On je do ovih tvrdnji došao “nakon 15 godina istraživanja”.

“Novosti” navode i da će se 30. novembra u Sisku održati skup koji organizuju “Hrvatski studij” i Hrvatsko katoličko sveučilište na kojem će se govoriti o “laži da je u tom gradu postojao koncentracioni logor za decu”.

(Dnevne.rs/b92.net/Izvor: Tanjug)