ISIL ZAPRETIO BiH: Niste ni svesni šta vam se sprema (INFO)

teroristi
Niste ni svesni šta vam se sprema. Uskoro će vas velika tragedija pogoditi. Hvala Alahu koji pomaže svoje iskrene robove mudžahedine, najnovija je pretnja ISIL-a.

[adsenseyu5]

Objavili su je na bosanskom jeziku preko portala Sablja istine. Pretpostavlja se da je taj portal zamenio „Vijesti Ummeta“, koji je do protekle sedmice redovno objavljivao poruke i najave ove terorističke organizacije.

 

Tako su i objavili fotografiju za koju tvrde da je na njoj ubijeni Tomislav Salopek uz poruku: “Ovo je završetak hrvatskog državljanina i svakog onog ko se poigrava sa Islamskom državom”, nakon čega je ugašen. Neslužbeni podaci kažu da se oko 300 državljana BiH trenutačno bori pod zastavom ISIL-a u Siriji i Iraku. Iako je u BiH od prošle godine na snazi zakon koji zabranjuje odlazak državljanima na strana ratišta, on se ne primenjuje.

ISIL se obratio Turcima

ISIL je objavio video u kojem pozivaju Turke da „ustanu protiv nevernog predsednika Redžepa Erdogana i pomognu u osvajanju Istanbula“. Video je objavila stranica SITE koja prati aktivnosti terorista, ali Rojters nije mogao doći do potvrde autentičnosti videa. U videu maskirani džihadist poziva Turke da im se pridruže, a u njegovom su društvu još dvojica naoružanih muškaraca. Naslov videa je „poruka Turskoj“, a video su preneli turski mediji.

[adsenseyu1]

(24sata.hr)