Ime oca Melanije Tramp pronađeno u arhivama Udbe!?

Tramp

Foto: Fonet

Slovenački biograf prve dame Amerike Melanije Tramp naišao je na ime njenog oca Viktora Knavsa u arhivama slovenačke Udbe.

Na spisku arhiva jugoslovenske tajne policije našao se muškarac, rođen istog dana, u istom mestu i čiji se roditelji zovu kao i roditelji oca Melanije Tramp, koji je nedavno postao američki državljanin.

Podaci su šifrovani, ali se navodi da je „osoba upisana u registar počinilaca krivičnih dela“ u skladu s članovima 226 i 235 jugoslovenskog krivičnog zakona. Američki mediji navode da se prema izdanju zakona iz 1970. godine član 226 odnosio na nabavku, prodaju ili proizvodnju robe bez eksplicitne dozvole Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije i da je za ta krivična dela bila zaprećena kazna od maksimalno osam godina zatvora. Član 235 odnosio se na utaju poreza. Maksimalna kazna je iznosila 10 godina zatvora – zavisno od iznosa.

HILARI KLINTON: Sramota je da Kosovo bude srpsko!

– U vreme kada se nekima ne dozvoljava trajni boravak i državljanstvo u SAD zbog policijskih dosijea u drugim zemljama, slučaj Viktora Knavsa zavređuje posebnu pažnju – piše Dejli bist.

Prema rečima Dejvida Leopolda, advokata u imigracionim sporovima, koji je ranije vodio Američko udruženje imigracionih advokata, ukoliko postoji presuda za utaju poreza, Knavsu bi moglo da bude uskraćeno izdavanje zelene karte, a sada bi na osnovu nje mogli i da mu oduzmu američko državljanstvo.

Knavsovi advokati u Sloveniji izjavili su da on, uprkos dosijeu u tajnoj policiji, nikada nije osuđivan, niti optuživan, te da protiv njega nije čak ni pokrenuta istraga zbog utaje poreza. Jedino je pokrenuta istraga zbog šverca.

ĐUKANOVIĆ: Srbi u Crnoj Gori i nisu Srbi, samo to još ne znaju

Nekadašnje komšije u Sevnici, gde je živela porodica Knavs, izjavili su za Dejli bist da su Melanijini roditelji zbog posla putovali u Francusku, Italiju, Austriju i Nemačku, odakle su donosili lepe stvari kakve je malo ko mogao sebi da priuštu u Sevnici.

Viktor Knavs je radio kao vozač za tekstilnu fabriku „Jutranjka“, kasnije je popravljao automobile i na kraju je osnovao vlastito preduzeće za prodaju automobila i delova koje je kupovao u inostranstvu.

prva dama

Foto: printscreen/instagram

– Njegova supruga i ćerke nosile su lepe stvari koje je Melanijina majka šila satima posle posla. Ona je skoro 30 godina radila u lokalnoj tekstilnoj fabrici, gde je crtala i krojila dečje modele. Viktor je vozio „mercedes“, a porodica je provodila odmore u inostranstvu. Zbog toga me nimalo ne čudi što je UDBA proveravala porodicu – izjavila je za Dejli bist njihova nekadašnja komšinica Polona Kosak (68).

(Dnevne.rs/Izvor: Srbija Danas.com)