HVALOSPEVI RATNOM ZLOČINCU: Plenković i Kolinda na Tuđmanovom grobu: “Bio je vizionar, strateg i državnik koji je OSLOBODIO HRVATSKU”

Kolinda

Foto montaćža: Dnevne.rs/Rojters/Tviter/svakodnevno

Hrvatska danas obeležava 18. godišnjicu smrti prvog predsednika Franje Tuđmana, koji je poslednjom haškom presudom posthumno označen kao vođa udruženog zločinačkog poduhvata u Bosni i Hercegovini.

Delegaciju njegove HDZ na Mirogoju predvodio je predsednik stranke i aktuelni premijer Andrej Plenković koji je nakon polaganja venaca istakao Tuđmanovu “vizionarsku, okupljajuću, državničku politiku”, koja je, kako je rekao, u nezahvalnim međunarodnim okolnostima vodila Hrvatsku prema oslobođenju u ratu.

[adsenseyu5]

Plenković je rekao da je Tuđmanova državnička politika 90-tih godina u dijalogu sa međunarodnom zajednicom omogućila mirnu reintegraciju hrvatskog podunavlja, i dodao da su vojnim akcijama Bljesak i Oluja oslobođeni veliki delovi Hrvatske i pritom promenjena ravnoteža snaga u BiH, prenosi Hina.

Na Mirogoju, gde je Tuđman sahranjen, jutros su se okupili gotovo svi ministri aktualne vlade, članovi HDZ, bivši njegovi saradnici, mnogi generali, predstavnici Grada Zagreba s gradonačelnikom Milanom Bandićem, a venac je položila i predsednica Kolinda Grabar-Kitarović.

MUNJEVITI KONTRAUDAR ZVANIČNE MOSKVE: Putin pravi VOJNU BAZU u Republici Srpskoj, Amerikanci u panici!

Ona je povodom godišnjice Tuđmanove smrti izjavila da se hrvatski narod i svi hrvatski državljani s poštovanjem i zahvalnošću sećaju svog prvog predsednika.

– Duboko verujući u svoj narod, ujedinio je domovinsku i iseljenu Hrvatsku na programu ostvarenja istorijskog cilja – stvaranja slobodne i nezavisne hrvatske države. Bio je čovek jasne političke vizije, strateg i državnik – navodi se u saopštenju kabineta predsednice.

NENAD JEZDIĆ O RIJALITIMA U SRBIJI: “Ne znam ko tih go…a više može da se naguta?”

Pravosnažna presuda Haškog tribunala šestorici čelnika Herceg-Bosne utvrdila je da je Hrvatska izvršila međunarodnu agresiju na BiH, te da je na čelu sa tadašnjim državnim vrhom, pre svega predsednikom Franjom Tuđmanom, počinila udruženi zločinački poduhvat sa ciljem etničkog čišćenja dela BiH.

[adsenseyu4]

(Dnevne.rs/Blic.rs/Izvor: Tanjug)

[adsenseyu2]