HRVATSKI VETERANI PROTIV BAJAGINOG KONCERTA: „Dizao moral srpskim vojnicima u Kninu“.

pevač

Foto: Tanjug/Oksana Toskić

Deo hrvatskih veterana iz Ploča kod Metkovića, protivi se nastupu srpskog kantautora Momčila Bajagića Bajage, koji je planiran za 27. jul, u okviru Festivala „od2do2“ u tom gradu; i od organizatora, Udruženja studenata, traže da njegov nastup bude otkazan.

Pločanski veterani kažu da je 1993. godine Bajaga „dizao moral srpskim vojnicima u Kninu“.

„Od 1991. do 1995. godine trajao je u Hrvatskoj ’Domovinski rat‘. Na jednoj strani bili su oni koji su Republiku Hrvatsku doživljavali svojom domovinom, na drugoj strani bila je ’velikosrpska okupatorska armada‘, višestruko brojnija i puno bolje naoružana. Ova druga strana okupirala je trećinu Hrvatske, razorila i spalila gradove i sela koji su joj bili u dometu. Strana koja je branila Hrvatsku od ’okupatora‘ svoje vojnike nazvala je ’braniteljima‘, jer su to i bili“, pišu bivši pločanski branitelji u saopštenju koje prenosi portal „Rogotin“.

„Njihovim ubicama razonodu, opuštanje, osveženje i radost nakon napornog ubijanja donosio je i gospodin Bajagić“, navodi se u saopštenju, koje prenosi i portal „Index“.

HITNA AKCIJA U PREŠEVU! U toku je DRAMATIČNA OPERACIJA na terenu, uhapšen naš policajac, a sve je povezano sa Albancima! (INFO)

Navodeći da će se sada „moralni higijeničari“ pozvati na antisrpstvo i nacionalističku zatucanost podnosioca zahteva zabrane nastupanja gospodina Bajagića u Pločama, tvrdiće da je razlog traženja zabrane to što je Bajagić — Srbin.

„Takvi argumenti ne da su promašeni, nego su niski, podli, zlobni i zlokobni: u Pločama i okolici već su nastupali i nastupat će pevači i glumci iz Srbije. Ne pada nam na pamet da budemo protiv nekoga samo zato što je Srbin, ne samo zato što nismo zatucani nacionalisti, već i zato što su, za vreme ’velikosrpske agresije‘, Hrvatsku branili i mnogi građani srpske nacionalnosti“, navode u saopštenju.

                 

(Dnevne.rs/izvor: rs.sputniknews.com)