HRVATSKA MAŠTA NEMA GRANICA: Miloš Obilić je Hrvat, iz Turopolja, kod Zagreba

Hrvatska

Foto montaža: Dnevne.rs/Wikipedia/Aleksandar Dobrić/pixabay

Kad čovek pomisli da su dotaknute krajnje granice nacionalnog inženjeringa hrvatskih istoričara, intelektualaca, novinara, pojavi se nešto što tu vrstu posla kod Hrvata gurne u predvorje ludila.

Pročitajte…

Marko Kraljević, Hrvat iz Imotskog

Ilić “otkriva” hrvatskoj javnosti “do sada malo poznate istine” o Srbima kao narodu koji ima hrvatsko poreklo.

Nemanjići su, tvrdi Ilić, stara hrvatska dinastija, koja ima ishodište, poreklo iz druge, još starije hrvatske dinastije Trpimirovića.Autor dalje tvrdi da je Marko Kraljević Hrvat, iz Imotskog, da je car Lazar takođe Hrvat a Mrnjavčevići staro hrvatsko plemstvo, opet iz okoline Imotskog.

U svom tumačenju istorije, a sve se pozivajući na “srpske izvore”, i na neke fratre-franjevce, Dragan Ilić, na opšte oduševljenje čitalačkog puka portala Dnevno, otkriva da je Miloš Obilić bio a šta drugo nego Hrvat. Njega je, veli Ilić, prilikom jedne posete Hrvatskoj zapazio car Dušan i to u Turopolju, selu između Zagreba i Siska.

“NADGLEDANA NEZAVISNOST” Sergej Trifunović za nezavisno Kosovo

Tamo se kasniji Miloš, prema tvrdnjama Dragana Ilića, zvao Milo Kobilović. Odjahao je sa Dušanom na istok gde mu dadoše ime Miloš. Ali, ovde Ilićevom mišljenju nije kraj.

Dopisnik iz Beograda, kao jedan od najjačih dokaza da su Srbi hrvatskog porekla, čisti Hrvati koji su prešli na pravoslavlje, navodi Užice i ceo zlatiborski kraj gde se koristi ijekavski izgovor.

Ilić priznaje da je to zbog hercegovačkog porekla ali baš to predstavlja kao dokaz jerbo u Hercegovini, veli dopisnik, nikada nisu živeli Srbi, samo Hrvati.

O tome kako Ilić opisuje Svetog Savu, bolje da ne pišemo, jer zaista može da deluje uznemirujuće, posebno kod istinski pravoslavnih vernika.

Priču o Srbima, koji su ustvari Hrvati, i Srbiji koja je ustvari stara Hrvatska, Dragan Ilić zaokručuje teorijom da su svi nazivi mesta i toponimi u Srbiji, hrvatskog porekla; Kragujevac, Čačak, Milanovac, Beograd, Kraljevo, Užice, Smederevo…sve su to hrvatska imena, piše Ilić.

Knin

Foto: beta

Dragan Ilić zaista postoji

Ilić je devedesetih godina obilazio beogradske redakcije nudeći svoja pisanija, kolumne, eseje i slično. Kad tu nije uspeo pokušao je kao imitator.

Život Momira Bulatovića obeležila je NAJSTRAŠNIJA LIČNA TRAGEDIJA!

U tom smislu njegov najveći uspeh je nastup na TV Pink, u emisiji koju je vodio Saša Popović a gde je Dragan Ilić imitirao sportske komentatore sa prostora bivše Jugoslavije.

           

(Dnevne.rs/Izvor: Intermagazin.rs)