HRVATI SLAVE DAN DRŽAVNOSTI: Kolinda, Tompson i “velikosrpska agresija”

predsednica

FOTO: REUTERS

Hrvatska je danas nizom manifestacija obeležila Dan državnosti, program je počeo jutros na zagrebačkom groblju Mirogoj, a zaključen je tradicionalnim prijemom na Pantovčaku, koji je priredila predsednica Kolinda Grabar Kitarović, a koji nije mogao da prođe bez pominjanja “velikosrpske agresije”.

– Ime Hrvatske konačno je i zauvek upisano na političkoj geografskoj karti sveta, Hrvatska je tu ne samo lepa nego zaista i naša. Sa posebnim poštovanjem spominjemo i našeg prvog predsednika dr. Franju Tuđmana.

-Uprkos tome što je demokratski izabrana vlast ustavno garantovala ustavna prava, bili smo izloženi velikosrpskoj agresiji koju smo savladali zahvaljujući hrabrosti naših branitelja – rekla je Kitarović, preneo je zagrebački Večernji list.

Nedvosmisleno, rekla je predsednica, prisutnost hrvatskog imena u sedištima međunarodnih foruma i sportskim takmičenjima danas je najvidljiviji znak hrvatskih istorijskih uspeha.

HARADINAJ: Nećemo dopustiti da Srbi na Kosovu i Metohiji dobiju hranu?! Prošvercovaće oružje i drogu iz centralne Srbije

– Ali, država nije samo ponos, ona je i obaveza – rekla je Kitarović i dodala da je proteklih godina u ovim prilikama često govorila o raznim konkretnim zadacima unutrašnjeg razvoja.

Za promenu danas je podsetila samo na demografski problem kao pitanje nad svim pitanjima, problem koji, kako je rekla, traži trajno delovanje

– Nemam dilemu da ćemo ga rešiti, mnoge smo velike i epohalne uspehe postigli na brojnim područjima. Imamo sjajne ljude. Narod, to je za mene drugo ime za optimizam. Zato čvrsto verujem u budućnost naše Hrvatske – rekla je.

PREMINUO POZNATI JUGOSLOVENSKI GLUMAC! Pamtimo ga po jednoj ulozi kojom je zadivio Holivud i čitavu Ameriku!

Nakon njenog govora izvedena je pesma ”Dolazak Hrvata” Marka Perkovića Tompsona, “ikone hrvatske desnice”, poznatog po veličanju ustaštva.

       

(Dnevne.rs/Izvor: Tanjug)