HRVATI O ĐOKOVIĆU: “Novak je najveći ikad koji je pohodio Hrvatsku!”

tenis

Foto/Tanjug/(AP Photo/Darko Vojinovic)

Novinar Jutarnjeg lista Vladimir Zrinjski napisao članak o najboljem svetskom teniseru

Organizacijom Adrija tura u Zadru, Hrvati su shvatili koliko je Novak Đoković pomogao njihovoj zemlji i ekonomiji posle koronavirusa.

Pravi hvalospev Noletu napisao je novinar zagrebačkog Jutarnjeg lista Vladimir Zrinjski pod naslovom – Šampion, organizator, zabavljač, ali i mnogo više: On je najveći ikad koji je pohodio Hrvatsku!

Dolazak Novaka Đokovića u Zadar digao je na noge ne samo Dalmaciju, već i Hrvatsku, daleko više nego kada je Umagom šetao pre nekoliko godina Andre Agasi, piše Zrinjski.

Opisao je Novaka Đokovića kroz pet lica, šampiona, organizatora, političara, humanitarca i zabavljača. Novinar nabraja uspehe Novaka Đokovića, njegove grend slemove, ATP i masters titule i navija da Srbin već sledeće godine postane rekorder po broju osvojenih titula.

Kao organizator ujedinio je prostore bivše Jugoslavije, posebno posle pandemije koronavirusa. Kao predsednik sindikata ATP tenisera pokazao je da ume da bude političar i diplomata, te da njegov mišljenje ima težinu u svetu.

Foto: Printscreen

Kao humanitarac uradio je mnogo, najviše za svoju Srbiju kupovinom respiratora, ali i za druge zemlje, konkretno Italiju i Španiju gde je harala pandemija koronavirusa. Novinar potencira i Noletov vedri duh i emociju, skroz različit os ostalih tenisera, pa u tom stilu i završava tekst rečenicom:

– Novak i ekipa u Zadru nas podsećaju da tenis ne mora i ne sme uvek biti smrtno ozbiljan!

Hrvati o Đokoviću: Najbolji u istoriji i naš prijatelj

Hrvatski portal “24sata.hr” imao je samo reči hvale za neprikosnovenog Srbina.

“Hrvatska ovog vikenda na svom tlu uživo gleda najboljeg tenisera svih vremena, harizmatičnog sportistu i prijatelja naše zemlje – srpskog teniskog virtuoza Novaka Đokovića (33), koji će igrati u finalu Adria Toura u Zadru”, piše portal “24sata.hr”.

TRAGEDIJA: Srbin nastradao u Grčkoj, telo izvučeno iz mora nedaleko od Soluna (INFO)

Dalje u tekstu podseća se na Novakovo poznanstvo sa Biserkom Petrović, majkom legendarnog Dražena Petrovića, koja je došla u Zadar, kako se navodi “sa svetim dresom, “trojkom” koju je u Nju Džersi Netsima nosio njen sin”.

Portal ističe i da je za Đokovićevu povezanost sa Hrvatskom zaslužno i to što je njegova majka Dijana Hrvatica iz Vinkovaca, kao i da je Nikola Pilić 13-godišnjeg Novaka trenirao u svojoj akademiji u Nemačkoj.

 

(Dnevne.rs/Kurir sport/Jutarnji list)