HOTELI, BESNI AUTOMOBILI I PRETNJE SMRĆU: Sve o Ivanu Đakiću, momku koji je Srbima čestitao Božić fotkom koljača iz Jasenovca

Hrvat

Foto: Facebook/Ivan Đakić

Đakić junior poznat je od ranije po pretnjama, a pre samo nekoliko meseci pretio je novinaru Ivanu Žadi

Ivan Đakić, sin HDZ-ovog narodnog poslanika Josipa Đakića, priveden je na ispitivanje u policiju nakon što je pravoslavni Božić sugrađanima čestitao – slikom ustaše koji drži glavu zaklanog četnika.

Kako nam poruka ne bi promakla potpisao je s „Svim prijateljima ‘srbićima’ sretan božić”.

Đakić junior poznat je od ranije po pretnjama, a pre samo nekoliko meseci pretio je novinaru Ivanu Žadi.

IMA NOVU PORUKU ZA SRBE: Ovo je sin poslanika HDZ-a koji je “prijateljima srbićima” ČESTITAO BOŽIĆ UZ SLIKU USTAŠE

– Mlađi sin Josipa Đakića pred desetak svedoka zapretio je da će me ubiti. Rekao je: ‘Onog Žadu ću zatući, ali ne moram ja prljati ruke. Platiću, znam već i kome u Zagrebu da to napravi umesto mene. Rekao je to pred više ljudi u kafiću koji su mi to ispričali. Nije prvi put da mi prete, ali prvi put imam svedoke koji su me odmah nazvali i sve mi prepričali. Nije ugodno – rekao je Žada za portal Virovitica.net.

Nekoliko dana nakon toga, Đakić je preko svog Fejsbuka nastavio obračun sa Žadom. Između ostaloga je napisao:

– Ja sam za svoga oca spreman i u zatvoru završiti doživotno ako treba, a ti dobro razmisli. Tek nakon toga je Žada podneo kaznenu prijavu DORH-u, a oni su pristali da pokrenu istragu.

HND je objavio da je tokom istrage Đakić pretio svedoku, što je ona prijavila policiji.

Ivan Đakić inače je vlasnik hotela u Pitomači. Iza hotela stoji firma Đakić Thim d.o.o., a u službenim podacima, ali i na stranici hotela, kao vlasnik naveden je upravo Ivan Đakić. Uz mlađeg sina Josipa Đakića firmu zastupa i stariji sin Tomislav Đakić, koji je član Uprave.

Firma je lani prijavila prihod u visini od 449.000 kuna. Prema podacima s poslovnih servisa, prijavili su sedam zaposlenih, a prosečna plata u neto iznosu bila je 1.800 kuna. Godinu su završili u gubitku.

Ivanova “čestitka”, Printskin

Porodica Đakić bavi se turizmom, čini se, i na otoku Šolti, a sam Ivan Đakić podelio je na svom profilu link na internet stranicu Apartmana Đakić putem koje se može rezervisati smeštaj u njihovim apartmanima.

SRBIN U ČIKAGU PEKAO PRASE ZA BOŽIĆ U PARKU! Prišla mu je američka policajka, a onda je usledilo veliko iznenađenje

Na svom Fejsbuku mlađi Đakić se pohvalio i besnim Mercedesom i Audijem, ali nije jasno ko je vlasnik kog automobila. Biće posebno zanimljivo posmatrati istragu protiv Đakića i moguće sankcije, posebno u okviru ovih njegovih pretnji da je spreman i doživotno u zatvor.

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor: Express)