HLADAN TUŠ ZA EDIJA RAMU: Koju VOJSKU TI IMAŠ, da nije EU, granica Srbije bi bila USRED ALBANIJE!

Albanija

Foto: AP/Ronald Zak

Nakon skandalozne zajedničke sednice vlada Albanije i tzv. Kosova i antievropskih poruka koje su jasno uputili Edi Rama i Ramuš Haradinaj, reakcija ima mnogo, a jedna od zanimljivijih stiže od Fatosa Lubonje, albanskog pisca, analitičara i disidenta. 

Lubonja je oštro kritikovao Ramine pretnje Evropi, nazivajući ih “poslednjim hororom” od svih koji izazivaju probleme u Albaniji.

– Pretnje Evropi su zabrinjavajuće. Koliko puta su Albanci imali probleme sa ovom apstraktnom idejom Albanije – zapitao se Lubonja.

– Ovo je sve upereno protiv Albanaca, ove priče o velikoj Albaniji. Problem u Albaniji, ali i na Kosovu, je to što Albanci beže iz Albanije i sa Kosova zbog ove ideje? Ovi ljudi koji pričaju takve stvari su najveći neprijatelji Albanaca, a ne Srbi i Grci. Da nije Evrope danas, granice Srbije bi bile kod Kukeša (grad na severu Albanije) – rekao je Lubonja.

BIVŠI KOMANDANT BONDSTILA OTKRIVA ŠTA ĆE SE DESITI NA KOSOVU! Šifrovana poruka Srbiji o prljavim igrama Albanaca i KFOR-a?

On se skandalizuje nad načinom na koji je Evropi poručeno “ako nas ne primite, mi ćemo sami da se ujedinimo” i naziva ovo “pretnjom koja će da otvori nove probleme”.

Na kraju Lubonja pita Ramu sledeće:

– Da li ti je spremna vojska? Koju ti vojsku imaš ako počne rat? Sve više Edi Rama ne zna šta priča.

(Dnevne.rs/Espreso.rs/Izvor: Indeksonline)