HAŠKI SUDIJA Harhof: Naterali su nas da oslobodimo ratne zločince Gotovinu i Markača! (INFO)

sudija
Haški sud ne deli pravdu, već sprovodi političke odluke, napisao je Frederik Harhof, jedan od sudija na međunarodnom tribunalu u Hagu, u pismu svojim kolegama. Sadržaj pisma objavio je danski dnevni list BT.

U pismu se Harhof posebno osvrnuo na nedavne oslobađajuće presude Anti Gotovini, Mladenu Markaču, Momčilu Perišiću, Franku Simatoviću i Jovici Stanišiću. “To je protivno svakoj vrsti pravde”, napisao je Harhof referirajući se na oslobađajuću presudu hrvatskim generalima Gotovini i Markaču.

“Amerikanac Meron vršio pritisak na suce da oslobode Gotovinu”

“Američki predsjednik Haškog suda Teodor Meron vršio je pritisak na svoje kolege u slučajevima Gotovine i Perišića. Bilo mu je jako stalo da dođe do oslobađajuće presude i imao je sreće kada je u zadnji čas uspio nagovoriti ostarjelog turskog suca da promjeni mišljenje”, piše Harhof.

[adsenseyu5]

“Ostarjeli turski sudac” na kojeg se Danac poziva je Mehmet Gunej, 77-godišnjak koji je glasao da se Gotovinu i Markača oslobodi. Podsjećamo, do oslobađajuće presude hrvatskim generalima došlo se preglasavanjem; troje sudaca bilo je za (Meron, Gunej i Patrik Robinson), a dvoje protiv (Fausto Pokar i Karmel Agius).

“Recentne presude izazvale su kod mene duboku profesionalnu i moralnu dilemu, koju nisam do sada iskusio. Najgora od svega je sumnja da su neki moji kolege izloženi političkom pritisku. To sasvim mijenja premisu moga posla, koji bi trebao služiti principima razuma i pravde”, piše Harhof.

Pritisak iz SAD-a i Izraela?

U svom dramatičnom pismu danski sudac ističe da su haški suci prisiljeni svjesno puštati ratne zločince na slobodu. Kao izvor takvih pritisaka Harhof je istaknuo predsjednika suca, Amerikanca Merona, koji je bio šef sudskog vijeća koje je oslobodilo Gotovinu i Markača.

“Čini se da se vojni establišment u moćnim državama poput SAD-a i Izraela prestrašio da se Haški sud previše približava najviše rangiranim vojnim dužnosnicima. Jesu li izraelski ili američki dužnosnici izvršili pritisak na američkog predsjednika Haškog suda da promjeni tijek sudskih postupaka?”, pita se Harhof u svom pismu.

[adsenseyu1]

(Izvor: Index.hr)

3 Comments on "HAŠKI SUDIJA Harhof: Naterali su nas da oslobodimo ratne zločince Gotovinu i Markača! (INFO)"

 1. Vuk Samotnjak | 24. July 2015. at 00:33 |

  Sve se unapred zna kada su u pitanju jevreji. Oni su osvojili sve pore svetskog establismenta( novac, sport, politiku, medije, oruzje, orudje ( jedno od glavnih orudja je nauka), zabavu (neizbezni holivud). Samo nedostaje Rusija. Oni nemaju empatije (mali su uvek agresivni) i guraju ideju vladanja planetom po svaku cenu (potpuno makijavelisticki). Pritom koriste tzv. Medjunarodno pravo kako im odgovara. Ako je u njihovu korist slepo ga se drze, a u suprotnom ga krse ili potpuno ignorisu. Tako je i u slucaju tzv. haskog suda. Ko bi bio na celu toga cuda ako ne mali nosati gargamel teodor meron od stotinu leta!? Pogadjate! To je americki jevrejin ili prosto jevrejin koji sluzi tzv. novom svetskom poretku gde ce mali nosati “odabrani” imati nekoliko biliona robova koji ce im sluziti do svoje smrti, a kad vise ne budu mogli sluziti bice prosto baceni kao uginule zivotinje. Oni su zaista na korak od cilja! A sta je sa ostalih sedam biliona ljudi na planeti!?

  • namcor pravi | 26. July 2015. at 10:07 |

   Samo da razjasnis, da su bilioni, koje pominjes u stvari milijarde kako ih mi u kontinentalnom delu Evrope znamo. Bilioni su sinonim za milijarde u Velikoj Britaniji i ostalim anglosaksonim zamljama.
   Ovo pisem zato, jer bi neko mogao pogresno razumeti (kod nas je bilion 1000 milijardi). Uostalom, ako je mogao nas bivsi Ministar ekonomije to mogao da pobrka, onda moze svako 🙂 . Inace, slazem se sa tvojim komentarom. Uglavnom.

  • Bombsko Buha | 1. August 2015. at 00:51 |

   Prosto je nevjerovatno koliko je razgranat i duboko ukorjenjen anti-semitizam u svijetu, a i kod nas. Jevreji se optuzuju za sve nevolje ovoga svijeta i svakih 50 do 100 godina ideja o njihovom istrebljenju u cilju boljeg zivota na planeti pocinje da se dize iz pepela.

Comments are closed.