HAOS I STRAH U AMERICI: Ako se sudare uragani “Metju” i “Nikol”, SAD će postati PUSTOŠ (SATELITSKI PRIKAZ))

AMERIKA
Prema prvim prognozama, “Metju“ je trebalo da se, po udaru u Floridu, okrene prema Atlantiku, ali ukoliko dođe do kontakta dva uragana situacija će biti drugačija

Obalu američke države Florida mogla bi da udare dva uragana, “Metju“ koji je opustošio Haiti i “Nikol“, tropska oluja prerasla u uragan prve kategorije. Kako javljaju američki mediji, prognoze su da će “Metju“ nakratko udariti u Floridu, ali to nije najgore što može da se dogodi.

[adsenseyu4]

Posle formiranja uragana “Nikol“ na Atlantskom okeanu, postoji mogućnost približavanja dve vazdušne mase i takozvanog Fudživarinog efekta.

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

Foto: Tanjug/AP

[adsenseyu1]

Prema prvim prognozama, “Metju“ je trebalo da se, po udaru u Floridu, okrene prema Atlantiku, ali ukoliko dođe do kontakta dva uragana situacija će biti drugačija.

View image on Twitter

Fudživarin efekat znači da dva centra uragana kruže jedan oko drugog i smanjuju udaljenost između područja niskog vazdušnog pristiska.

[adsenseyu1]

Ako se to dogodi u ovom slučaju, to bi značilo da će se “Metju“ okrenuti nazad prema Floridi i ponovo udariti u obalu.

Foto: Tanjug/AP

View image on Twitter

Uragan “Metju“ je na Haitiju odneo živote 339 ljudi, a američki predsednik Barak Obama je proglasio vanredno stanje u tri američke države, pored Floride uzbuna je proglašena u Džordžiji i Južnoj Karolini.

[adsenseyu1]

(Telegraf.rs/Index.hr)

[adsenseyu2]

[adsenseyu5]