Grčka preti EU: Oslobodićemo “talas miliona ekonomskih migranata i džihadista” i poslati ka Berlinu, ako ne povučete zahteve!

Panos-Kamenos

Grčki ministar odbrane Panos Kamenos zapretio je da će osloboditi “talas miliona ekonomskih migranata i džihadista” i poslati ih na svere ka Evropi, ukoliko Evrozona ne povuče nametnute zahteve štednje Atini.

“Ukoliko oni zadaju udarac Grčkoj, onda bi trebalo da znaju da će migranti dobiti papire da odu u Berlin. Ako nas Evropa ostavi u krizi, mi ćemo je preplaviti migrantima i to će biti još gore za Berlin ukoliko u tom talasu miliona ekonomskih migranata, bude nekih džihadista Islamske države”, rekao je Kamenos.

Kamenos, koji je lider desničarske partije Nezavisni Grci, koja je u koaliciji sa vladajućom levicom – Sirizom, ocenio je da je pasoš Evropske unije za slobodno putovanje Šengen zonom načinio Evrozonu vrlo ranjivom, piše britanski Telegraf.

“Ukoliko oni udare nas, mi ćemo udariti njih. Daćemo migrantima sa svih strana, dokumenata koja im trebaju da putuju u zemlje Šengenskog prostora tako da talas ljudi bi mogao da ode pravo u Berlin”, rekao je Kamenos.

On je podsetio da migranti svakoga dana prelaze grčke granice i da se 10.000 migranata trenutno nalaze u prihvatnim centrima širom zemlje.

[adsenseyu4][adsenseyu4]

(Tanjug)