GLEDAJTE, OVO MOŽE I VAŠOJ DECI DA SE DESI: Prelepa devojčica se predozirala ekstazijem! Umirala je, a mama ju je fotografisala i poslala jaku poruku tinejdžerima (UZNEMIRUJUĆI FOTO)

ekstazi

Foto: Facebook/Rita Hole

Očajna majka 15-godišnje devojčice koja je umrla pošto je uzela tabletu ekstazija, objavila je fotografiju svoje ćerke u njenim poslednjim trenucima u bolničkom krevetu kako bi upozorila ostale roditelje o opasnosti te raširene droge, piše Dejli mejl.

NE CINKARITE NEGO SPASAVATE ŽIVOTE

Majka Rita Hol i njen partner Li Bučer uz objavljenu sliku su napisali:

KAD DECA ISPAŠTAJU ZBOG RODITELJA: Nataša Bekvalac ne može da ode sa ćerkom na more, evo i zbog čega!

– Ovo je najužasnija fotografija na svetu i dugo smo razmišljali da li da je objavimo ili ne. Međutim, želimo drugim tinejdžerima i njihovim roditeljima da pokažemo šta može da se dogodi od samo jedne tablete. Naša Šakira se nikada neće vratiti kući. To je bio njen život i sad ga nema više. To bi vrlo lako mogao biti i neko od vas. Te droge nisu zabava! One ubijaju ljude! Apelujemo na sve koji imaju takve tablete da obaveste policiju od koga su ih nabavili. To nije cinkarenje već spašavanje života. Ako uspemo da spasimo i samo jedan život, puno smo uradili.

Osim Šakire koja je bila u najtežem stanju, u bolnici je završilo još troje tinejdžera. U međuvremenu je uhapšen jedan 17-godišnjak zbog sumnje na rasturanje droge.

Šakira Pelou se kobnog dana našla s prijateljima u obližnjem parku. Nakon što je uzela tabletu ekstazija, počela je da oseća euforiju, ali ubrzo joj je pozlilo. Posle nekog vremena pozvana je Hitna pomoć koja ju je onesvešćenu prevezla u bolnicu.

PRIJATELJI JE PRVO SNIMALI

Ali, na svetlo dana su kasnije izašli još neki šokantni detalji vezani za celi slučaj. Naime, kad je devojčici pozlilo, njeni su prijatelji navodno oklevali da pozovu hitnu pomoć pa su je prvo snimali mobilnim telefonima. Kad su videli da joj je zaista loše, pozvali su lekare.

ISPOVEST UPLAKANOG OCA: „Znam da je Mirjana volela izlaske, a da sam ja taj koji je tu da stvori i finansira“

– Svo troje tinejdžera uzeli su tablete ekstazija trouglastog oblika na kojima je bio utisnut znak “duplo”, kao dečja igračka “Lego duplo”. Nekoliko tableta smo uspeli da zaplenimo i analiziramo njihov sadržaj. Želimo da upozorimo svu decu i roditelje na potencijalnu opasnost – rekao je detektiv Roj Linden.

OŽIVLJAVANA DVA PUTA

Kad je dopremljena u bolnicu, Šakirino je srce dva puta stalo pa su morali da je oživljavaju. Nakon toga su počeli da joj otkazuju organi, pa su je lekari priključili na dijalizu. Ali, njeno mlado telo nije izdržalo i preminula je narednog dana.

Šakirina porodica je neutešna. Fejsbuk profili su im puni reči posvete za izgubljenu ćerku.

DVE GODINE OD SUROVOG UBISTVA ANĐELINE (3): Njena majka želi da puste Vladicu iz zatvora

– Tako mlada duša. Jako te volim, mala moja sestro. Uvek ćeš biti u mom srcu. Bila si premlada da odeš s ovoga sveta. Pred tobom je bio srećan i dug život. Počivaj u miru, moj prelepi anđele – napisala je Šakirina starija sestra Nikita.

– Drago dete, mama i sestre te jako vole. Mirno spavaj, prelepa devojčice – napisala je Šakirina mama Rita.

(Dnevne.rs/Izvor: Telegraf.rs)