FUDBALSKI SKANDAL U ŠVAJCARSKOJ: Opšta tuča fudbalera Kosova, Sevale pesnice, polomljena rebra i arkade posle opšte tuče! (FOTO) (VIDEO)

fudbal

Printksin: Twitter/RTSinfo

Dok pažnju celog sveta privlači Mundijal u Rusiji, jedan veliki fudbalski skandal desio se u Švajcarskoj.

Utakmica između klubova Vesroa i FK Kosovo, u okviru amaterske lige rezervnih timova, prekinuta je zbog tuče igrača nekoliko minuta pre kraja meča. Sevale su pesnice, bilo je i ozbiljnije povređenih, a sve je morala da sprečava policija koja je uletela na teren.

PODSMEH I NERAZUMEVANJE OKOLINE: Milesa (23) iz okoline Ljiga traži radnika za svoju farmu krava, ali je vređaju da je to oglas za muža

Fudbaler Vesroe ostao je bez svesti na terenu, a takođe doživeo je i povredu oka, a njegov saigrač morao je odmah da bude prebačen u bolnicu jer mu je slomljeno pet rebara i oštećenja pluća. On se još uvek nalazi u toj instituciji.

utkamica

FOTO: RTS.CH / TWITTER

“Ovo je apsurdno. Utakmica je delovalo sasvim normalno, nije bilo nikakvih problema do pred sam kraj meča. Suđenje je bilo dobro. Stvarno mi ništa nije jasno”, rekao je predsednik Versoa, Simon Pidanke.

Njegov klub je vodio 2:0. Gosti su šutirali pred kraj meča, a lopta je završila u gol-autu. Golman Švajcaraca je pokušao da odugovlači sa izvođenjem prekida i tako uštedi vreme što se nije dopalo igračima FK Kosovo koji su počeli da se bune. Nakon toga je usledio povik “crnčugo” upućen jednom igraču koji je pokušao da smiri strasti i tu je nastala opšta tuča, čak su i igrači sa klupe odmah potrčali kako bi se obračunali.


“Ne želim da ovo utiče na odnose sa ljude iz FK Kosovo i ljudima njihove nacionalnosti u našoj zemlji. Oni koji su ovo izazvali trebaju da budu uklonjeni iz fudbala zauvek”, dodao je Pidanke.

Predsednik protivničke ekipe Selajdin Salihu nije ostao bez komentara, ali on misli da rasistički povici ipak nisu bili uzrok ovom šokantnom incidentu.

IMALA JE HUMAN RAZLOG: Učenica BRUTALNO ISMEJANA i ostala bez pratnje za maturu, jer je došla na proslavu u majici i farmerkama (FOTO)

“Nikada se nisam našao u ovako teškoj situaciji. Ipak, ne mislim da su nazvali golmana “crncem”. Nisu mi jasno bilo onakvo ponašanje. Mi smo amaterski klub, nemamo sredstava za postavljanje obezbeđenja oko stadiona. Ovakve stvari ne smeju da nas skrenu sa kursa na koji postavljamo tim. Teško je naći prave reči, počeli su svi da nas napadaju preko društvenih mreža, a mislim da nismo to zaslužili”, rekao je Salihu nakon meča.

(Dnevne.rs/Izvor: Miloš Milenović, Blic.rs)