“FRANCUSKA JE NAPADNUTA!” Emanuel Makron u Nici: Mobilišemo VOJSKU i jačamo zaštitu škola i crkava (VIDEO)

francuska

Foto: Rojters

Posetivši Nicu nakon današnjeg smrtonosnog napada, francuski predsednik Emanuel Makron se obavezao da će rasporediti još hiljade francuskih vojnika da zaštite ključne lokacije, uključujući bogomolje i škole

Pred novinarima je rekao da je Francuska napadnuta zbog njenih “vrednosti i sloboda i želje da ne popusti pred terorizmom”, prenosi “Rojters”.

– Francuska je pod napadom islamističkog terorizma, ali se neće odreći svojih vrednosti. Jasnoo i glasno kažem svima:

Nećemo se predati.  Jutros smo odlučili da pojačamo budnost širom Francuske kako bismo se prilagodili terorističkoj pretnji.

Odlučio sam da će naši vojnici biti mobilisani u narednim satima – rekao je on. Najavio je da će se na ulicama Francuske naći još hiljade vojnika.

PROČITAJTE JOŠ  CRVENI ALARM, BROJ NOVOZARAŽENIH JE 1.384! Dva grada ne silaze sa VRHA! (INFO)

Kako je najavio “sutra će biti održan Savet odbrane na kojem će biti preduzete nove mere”, piše “L’ Figaro”. Među njima će biti pojačanje obezbeđenja u školama i crkvama.

– Cela nacija stoji uz vas – rekao je Makron građanima Nice.U Francuskoj su danas u terorističkom napadu u Nici ubijene 3 osobe, dok je u odvojenom incidentu policija ubila naoružanog napadača koji je pretio prolaznicima u Avinjonu

 

Dnevne.rs, I.Z.K.Blic