FOTOGRAFIJA KOJA NIKOGA NIJE OSTAVILA RAVNODUŠNIM : Otkrivena sudbina sirijske devojčice koja se “predaje” fotoreporteru

predaja
Četvorogodišnja devojčica Hudea, čija je fotografija kako se “predaje”” pred fotoreporterom obišla čitav svet, po svemu sudeći nalazi se među brojnim izbeglicama koji su pali u ruke Al Kaide, prenose britanski mediji.

Četvorogodišnja devojčica se krajem prošle godine nalazila u izbegličkom kampu Atmeh, gde je i nastala sada već čuvena fotografija.

Međutim, prema tvrdnjama britanskih medija, njena majka je nju i njenu braću i sestre pre dve nedelje povela u grad Ilbab, smatrajući da će porodici tamo biti bolje nego u izbegličkom kampu na granici sa Turskom.

Ilbab u ruševinama

Odluka se, nažalost ispostavila kao pogrešna, s obzirom da je Ilbab tokom prošlog vikenda pao pod vlast Al Nusre, ogranka terorističke organizacije Al Kaide.

 [adsenseyu4]

Pripadnici Al Nusre su odmah proglasili šeriajtski zakon u Ilbabu.

Al Nusra ima veoma lošu reputaciju, i važi za jednu od najsurovijih terorističkih organizacija. Nasilje koje čine meri se jedno sa onim koje se pripisuje Islamskoj državi.- Pozdravljamo narod Ilbaba, očeve i sinove mudžahedine.

[adsenseyu1]

 

Prema Božijoj volji, oni će živeti pod šerijatskim zakonom, koji će očuvati njihovu veru i krv – rekao je Abu Muhamed al-Golani, vođa ove terorističke organizacije, u snimku objavljenom u sredu.

 

Za decu poput male Hudee, koja su već poprilično traumatizovana zbog rata koji traje praktično od njihovog dolaska na svet, život pod šerijatom biće nastavak agonije.

Džabhat al-Nusra (Front odbrane) ili Džabhat al-Nusra il-Al al-Šam (Front odbrane naroda Levanta) je ogranak al-Kaide u Siriji. Organizacija je objavila svoje osnivanje 23. jula 2012. u vreme Sirijskog građanskog rata. Opisana je kao “najagresivnije i najuspešnije oružje pobunjeničke sile”. UN i SAD su je definisale kao terorističku organizaciju 2013. godine. Vođa Al Nusre je Abu Muhamed al-Golani. Organizacija broji između 5.000 i 10.000 pripadnika. Odgovorna je za niz terorističkih dela koja su se dogodila u Siriji u vreme građanskog rata.

(Dnevne.rs /Blic / Daily mail )