EVROPA HITNO REAGOVALA: Milo spremio 53.000 fantomskih birača za izbore?!

Crna Gora

Foto: Tanjug/PREDSEDNISTVO CRNE GORE

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović veruje da će redovni parlamentarni izbori biti održani na jesen, i na njima će, kako kaže, građani imati priliku da se izjasne o tome šta zaista misle o nosiocima političkih ponuda. Smatra da bi, u skladu sa Ustavom, izbori trebalo da budu održani do kraja septembra.

– Pokušaćemo da dođemo do prihvatljivog datuma za većinu, datuma koji je u granicama ustavne obaveze. A da li će to biti krajem avgusta, početkom ili krajem septembra, videćemo – rekao je Đukanović.

Međutim, Budimir Aleksić, funkcioner Nove srpske demokratije i poslanik Demokratskog fronta, kaže da uslovi za održavanje parlamentarnih izbora u Crnoj Gori trenutno ne postoje:

Aleksić naglašava da pod krovom Demokratskog fronta ima dovoljno mesta za sve srpske stranke, pored NSD-a i Demokratske narodne partije.

Dr Šarić: Ovako sam se zaljubio u vas Srbe, stariji ste narod od Hrvata!

– Svi oni koji se bore za srpske nacionalne interese i srpska prava u Crnoj Gori su dobrodošli. A srpska prava su evidentno ugrožena kroz otvorenu diskriminaciju i antisrpsku politiku režima, što čak priznaju i mnogi izvorni suverenisti, poput profesora Milana Popovića ili nedavno preminulog pesnika Momira Markovića – podseća Aleksić.

Dodaje i da će parlamentarni izbori imati uticaj na popis stanovništva sledeće godine.

Cilj režima je da broj Srba svede na ispod 20 odsto, a da broj nacionalnih Crnogoraca pređe 50 odsto, kako bi u Crnoj Gori bila uspostavljena država koja ima većinsku naciju. Ako bude izbora, a aktuelna vlast pobedi, krenuće u opštu ofanzivu kako bi ostvarili svoj plan. Oni su i rezultate prošlog popisa pokrali, a mi to pred sudom dokazivali, jer nije tačno da Srba ima 28 odsto, nego 33,2 odsto. Režim projektuje sve rezultate, kao što su projektovali sve popise od 1948.

On ističe da je jedan od ključnih problema birački spisak.

DOĐU 3 DANA PRED SMRT I PITAJU “DOKTORE, KAKO DA ŽIVIM ZDRAVO”? Doktor Solaković ruši sve tabue o zdravom životu!

– Preko njega DPS najviše krade izbore, jer postoji 53.000 takozvanih fantomskih birača, a to je minimum deset poslaničkih mandata, što znači da DPS, čim se otvore biračka mesta, startuje sa deset mandata prednosti u odnosu na opoziciju. Birački spisak ne može da ima više od 480.000 birača, a ima ih 532.000! Crna Gora zvanično ima 620.000 stanovnika, od čega 140.000 maloletnika, dakle, dece školskog i predškolskog uzrasta.

– I kada se ta brojka oduzme od ukupnog broja stanovnika, dolazimo do broja punoletnih građana Crne Gore, a mogu da glasaju samo oni koji u Crnoj Gori žive.

Zakon o biračkom spisku kojim će biti izbrisani fantomski birači, kao i niz drugih zakona koji spadaju u domen tzv. izbornog zakonodavstva, traže opozicija, međunarodna zajednica, posmatrači i evropske institucije. Ali, DPS se tome i zubima i noktima opire. Jasno je i zašto.

Naš poznati glumac doživeo je STRAVIČNU TRAGEDIJU koja je potresla celu Srbiju!: ‘Pucao je mojoj majci u potiljak, a onda je i ZAPALIO’ (INFO)

– To je jedan od elemenata tzv. crnogorskog ideološkog projekta koji je uspostavljen 1997. zaokretom DPS-a od stranke koja je 1992. godine stvorila treću Jugoslaviju. Tendencija režima je da Srbe svede na nacionalnu manjinu – objašnjava Aleksić.

 

(Dnevne.rs/Novosti)