EU U STRAHU: Putin i Orban imaju briljantan plan!

Orban

Foto: Tanjug

Predsednik Rusije Vladimir Putin nastoji da preko mađarskog premijera Viktora Orbana stvori EU koja neće biti neprijatelj Rusije, piše „Jutarnji list“.

Putin se, kako piše „Jutarnji“, u potpunosti definisao kao ključni lider na prostoru Evroazije i Bliskog istoka, odakle su se SAD povukle još u doba Baraka Obame, a Kina se tek priključuje.

Putin s te pozicije želi da ostvari geopolitički san koji bi ga učinio najvećim Rusom u istoriji – da uspostavi zonu slobodne trgovine od Portugala do Vladivostoka.

IZNENAĐENJE UZ ZVUKE PESME “PUKNI ZORO”: Kinezi uručili Vučiću poklon (FOTO)

Ne treba nikad smetnuti s uma da je taj cilj zacrtan i u koalicijskom sporazumu sadašnje nemačke vlade, navodi Jutarnji list.

Za ostvarenje tog cilja potrebna mu je pomirljivija EU, koja ga neće doživljavati kao unositelja razdora, nego partnera, a takva EU se pojavljuje na vidiku posle izbora za Evropski parlament, s očekivanim uspehom Marin Le Pen, Matea Salvinija, Alternative za Nemačku. Orban se pozicionirao kao lider te, kako sam kaže, „stvarno demokratske Evrope“.

PREDSEDNIK SRBIJE ODGOVORIO IZETBEGOVIĆU: Ne pada mi na pamet da se pravdam zbog nabavke naoružanja!

„I zato će mu Putin dati plin, povezati ga na Turski tok, sagraditi mu nuklearne centrale. A kada dođe vreme, ako plan uspe, marginalizovaće ga. Jer, samo je jedan Putin“, zaključuje „Jutarnji list“.

(Dnevne.rs/Izvor: Intermagazin.rs)