ERDOGAN UPOZORAVA RUSIJU: NE IGRAJTE SE VATROM

premijer
Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan upozorio je danas Rusiju da se “ne igra vatrom” povodom spora oko obaranja ruskog aviona, ali je naveo da ne želi da pokvari odnose sa Moskvom i da želi da se sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom sastane “licem u lice”.

“U Parizu je samit, verujem da će i on (Putin) prisustvovati. Tada možemo sesti i razgovarati”, rekao je Erdogan.

[adsenseyu5]

Ruski ratni brod “Moskva”, pored raketa naoružan i antiraketnim i antipodmorničkim sistemima i torpedima, stigao je u sirijsku provinciju Latakiju da se brine o ruskim avionima u vazduhu. Vladimir Putin tvrdi da je Amerika odala informacije o srušenom avionu, dok Tajip Erdogan traži sastanak sa predsednikom Rusije.

 Rosturizam: Nemojte na odmor u Tursku, kazne agnecijama koje nude aranžmane

Ruske turističke agencije prodale su oko 6.000 aranžmana za novogodišnje praznike u Turskoj, a Turistička organizacija Rusije (Rosturizam) pozvala je danas građane da otkažu kupljene aranžmane.

“Turisti su dobili pravo da ponište ugovor i obrate se turističkim agencijama da im vrate novac”, rekao je šef Rosturizma Oleg Safonov kanalu Rusija-24.

Safonov je juče saopštio da ruski turisti moraju da se vrate u zemlju do 7. decembra.

On je najavio da će saradnja sa Turskom u oblasti turizma biti obustavljena, a da će Rosturizam primenjivati kaznene mere prema turističkim agencijama koje nastave da prodaju turističke aranžmane za Tursku.

[adsenseyu1]

(Blic)