EKSTREMISTI IZ MILOVE STRANKE SKOVALI PLAN ZA IZAZIVANJE NEREDA?! Ubacuju ROSU među narod na dočeku Srpske nove godine?

Kosovo

Foto: tanjug/AP

EKSTREMNO krilo vladajuće Demokratske partije socijalista u Crnoj Gori, potpomognuto pojedincima iz bezbednosnih struktura, skovalo je plan za izazivanje nereda 13. januara, tokom dočeka pravoslavne nove godine, a za koje bi potom optužili organizatore iz Srpske kuće.

Ove informacije, kako „Novosti“ nezvanično saznaju, došle su i do crnogorske policije, a već su se proširile među crnogorskim operativcima. Suština te opasne akcije, za čije sprovođenje je, navodno, zadužen Zoran Lazović, direktor Uprave policije i čovek za specijalne zadatke predsednika Mila Đukanovića, je ubacivanje pripadnika nekadašnjih terorističkih bandi sa Kosova, danas skrivenih u sastavu tzv. jedinica ROSU, na teritoriju Crne Gore uoči dočeka, koji bi izazvali sukobe tokom proslave koji bi mogli da eskaliraju.

Za izvršavanje ovog paklenog zadatka namerno su izabrani Albanci sa Kosova, a izbegava se infrastruktura MUP-a Crne Gore i njihove regularne jedinice, zbog straha režima u Podgorici da će informacije o takvom planu procureti ka opozicionim političarima.

Operacija podrazumeva da tokom manifestacije, koju je kao organizator prijavila Srpska kuća i koja je metafora svega onoga što država Srbija i predsednik Aleksandar Vučić čine za Srbe u Crnoj Gori, pripadnici ROSU budu ubačeni među narod i da potom ciljano izazovu nerede.

VELIČANSTVENA SLIKA OD KOJE KRV UZAVRI: Stotinu baklji i hiljadu sveća obasjalo Đurđeve Stupove (VIDEO)

Glavni cilj je okriviti Srpsku kuću za nemire, a indirektno bi se proizvela odgovornost Srbije i njenog rukovodstva za nemile događaje u Crnoj Gori čime bi aktuelni režim u Podgorici dobio „potvrdu“ da Beograd ugrožava nezavisnost Crne Gore i stoji iza protesta koji već danima traju zbog usvajanja kontroverznog Zakona o slobodi veroispovesti.

Poštujući preporuku svetog Sinoda Srpske Pravoslavne crkve da se izbegne svaki vid politizacije molebana i litija koje predvode naše vladike, a istovremeno uzimajući u obzir zlokobne najave ovdašnjeg režima da to okupljanje zloupotrijebi i izazove nerede, o čemu već pišu mediji u okruženju, Srpska kuća neće organizovati doček Srpske nove godine, saopštio je izvršni direktor Srpske kuće, Emilo Labudović.

Otkazujući to okupljanje, želimo da poručimo da ni na koji način ne može biti ugrožena sabornost i odlučnost našeg sveštenstva, monaštva i verujećeg naroda da istraje u masovnim okupljanjima do povlačenja Zakona o slobodi veroispovesti.

MONIKA KARIMANOVIC U BOLNICI SAZNALA DA JE PAO NJEN MUČITELJ: Devojčica ZANEMELA, samo je ovo uradila… (INFO)

Na ovaj način ostavljamo dovoljno vremena i prostora da neko od onih za koje naši protivnici ne mogu reći da politizuju ova dešavanja eventualno zakaže takav skup. Na taj način bi se izbegao svaki vid mogućih zloupotreba i manipulacija koje bi mogle uneti nepotrebnu konfuziju i ugroziti sabornost pravoslavnog naroda u svom nastojanju da se odupre otimačini naših svetinja, zaključio je Labudović.

     

(Dnevne.rs/Izvor: novosti.rs)