E, TO JE GAZDA: Zakupio 130 hotela, kupio 7.600 voznih karata i odveo svojih 6.400 radnika u Pariz (INFO)

putovanje

Li Đinjuan – 24. najbogatiji čovek u Kini, na čelu je konglomerata “Tiens”, koji se bavi poslovima u oblasti biotehnologije, hotelijerstva, obrazovanja i bankarskih usluga. Za putovanje i smeštaj svojih 6.400 radnika, od kojih 5.400 dolazi iz Kine, kineski biznismen je morao da zakupi 130 hotela i kupi 7.600 voznih karata

Kineski milijarder Li Đinjuan odlučio je da povede sve svoje zaposlene u Pariz ovog vikenda kako bi u “gradu svetlosti” zajedno proslavili 20. godišnjicu kompanije.

[adsenseyu4]

Prema pisanju francuskog lista “Figaro”, radnici, njih 6.400, imaće priliku da razgledaju francusku prestonicu, da se popnu na Ajfelovu kulu, posete Luvr kao i da budu gosti specijalne gala večere. A, zatim ih čeka kratki odmor na Azurnoj obali, u Nici.

Foto: Profimedia

Li Đinjuan – 24. najbogatiji čovek u Kini, na čelu je konglomerata “Tiens”, koji se bavi poslovima u oblasti biotehnologije, hotelijerstva, obrazovanja i bankarskih usluga. Za putovanje i smeštaj svojih 6.400 radnika, od kojih 5.400 dolazi iz Kine, kineski biznismen je morao da zakupi 130 hotela i kupi 7.600 voznih karata – pravi logistički podvig.

Kako bi mu izašla u susret, francuska železnica je uvela dva dodatna brza voza TGV, a oformljen je i tim od 12 osoba koji će dočekivati goste na stanici.

Čak je i ministar inostranih poslova Loran Fabijus primio Li Đinjuana u Ke d’Orseju, “u znak pažnje koji nije bez interesa”, piše “Figaro” i prenosi da Francuska zbog posete može da računa s prihodom od 13 miliona evra.

[adsenseyu1]

(Tanjug)