Duboko žali zbog “NEODGOVORNOG PONAŠANJA” svog sina: Salko iz Bijelog Polja uputio iskreno izvinjenje

izvinjenje

Foto: printscreen

Salko Čoković iz Bijelog Polja je izrazio duboko žaljenje zbog „neodgovornog postupka“ svog sina, koji je pre nekoliko dana na društvenim mrežama uputio uvredu pravoslavnim vernicima

„Svestan sam da sam ranije trebao reagovati, ali zbog doživelog stresa i naglog pogoršanja zdravstvenog stanja, nastalog zbog postupka mog sina, danas sam smogao snage da se obratim svojim sugrađanima i svim pravoslavnim vernicima u Crnoj Gori, te uputim im najiskrenije izvinjenje“, počeo je svoje obraćanje Salko Čoković.

On je naglasio da mu je pre svega ljudska, moralna i komšijska obaveza, da svojim sugrađanima, sa kojima kako je istakao godinama živi u skladnim međunacionalnim odnosima i deli dobro i zlo, izrazi duboko žaljenje zbog pomenutog događaja.

„Svi znaju da je moja porodica primer u našem gradu po multivjerskoj toleranciji, pa sam siguran da će moje komšije, prijatelji i poznanici pravoslavci moje izvinjenje prihvatiti, a mi ćemo kao porodica nakon ovog nepromišljenog gesta našeg člana, nastaviti da afirmišemo vrednosti po kojima je Bijelo Polje prepoznatljivo, zbog čega je i uostalom dobitnik međunarodne nagrade za međunacionalnu toleranciju“, kazao je Čoković.

On je rekao i da duboko poštuje pravoslavne vernike, te da je često prisutan u njihovim bogomoljama, što kako je napomenuo najbolje znaju njegovi prijatelji.

„Ovom prilikom svim građanima želim mnogo sreće u Novoj godini, a posebno pripadnicima pravoslavne veroispovijesti čestitam nastupajući Badnji dan i Božić, uz želju da ove radosne dane provedu u ljubavi, miru i slozi“, kaže se na kraju saopštenje Salka Čokovića.

NEPRIJATELJI SRBIJE SE UJEDINILI: Milova otimačina srpskih svetinja je samo uvod?!

Podsećamo, Nedim Čoković, sin Salka Čokovića, preko društvenih mreža je širio mržnju direktno usmerenu protiv verujućeg naroda koji je izašao na ulice kako bi izrazio nezadovoljstvo povodom usvajanja diskriminatorskog Zakona o slobodi veroispovesti.

     

(Dnevne.rs/Kurir.rs/Izvor: in4s.net)