DRAMATIČAN SNIMAK: Pogledajte kako su iranski komandosi NAORUŽANI DO ZUBA upali na britanski brod (VIDEO)

vojnici

Foto: printskrin/ youtube

Iranski mediji objavili su novi dramatičan snimak na kojem se vidi kako je izvršen napad na britanski tanker “Stena impero”.

Iranski zvaničnici su potvrdili da su zaplenili britanski brod u znak odmazde zbog incidenta kod Gibraltara kada su britanski marinci zadržali iranski tanker pun nafte.

Na novoobjavljenom snimku zaplene britanskog tankera vidi se kako se iranski komandosi sa fantomkama i vojnim uniformama, naoružani do zuba spuštaju konopcima iz helikoptera na brod u Ormuskom moreuzu.Najviši britanski vojni zvaničnici su pozvali vladu da pošalje marince u Persijski zaliv zbog zabrinutosti za bezbednost britanskih brodova u regionu.

Ova zaplena britanskog broda izazvala je osude iz Velike Britanije i njenih evropskih saveznika koji i dalje pozivaju na deeskalaciju tenzija u tom strateški važnom prolazu u oblasti Persijskog zaliva.

“Već je bila ozbiljno bolesna kad su je pripremali da se vidi sa mnom…” Žarko Laušević o susretu sa majkom, nakon godina provedenih u Americi

U međuvremenu je šef lučke uprave u provinciji Hormozgan Alahmorad Afifipur, gde je usidren brod, rekao da su članovi posade britanskog tankera na bezbednom. Svih 23 članova posade je bezbedno i dobrog su zdravstvenog stanja – rekao je Afifipur državnoj televiziji.

           

(Dnevne.rs /Izvor:  I.Z.K., Blic)