DRAMA U CRNOJ GORI Naoružani otac rekao sinu: Ako oni mene skinu, ubij barem jednog policajca (INFO)

Drama

Foto:screenshot

Prava drama odigravala se tokom jučerašnjeg dana u zetskom selu Berislavci u Crnoj Gori, kada su Ranko (19) i Vesko Vujanović (50) satima držali policiju na nišanu ispred njihovog porodičnog doma i to sve zbog saobraćajnog prekršaja! Tek nakon višesatne drame policajci su u 18 sati juče upali u kuću i razoružali i uhapsili Veska Pecu Vujanovića, dok se njegov sin pola sata ranije sam predao policiji.

Drama u Berislavcima počela je nakon što je saobraćajna patrola u Golubovcima zaustavila “golf” bez registarskih oznaka, kojim je upravljao Ranko. Policajci su od njega tražili dokumenta i pitali ga zbog čega nema tablice.

Prema saznanjima “Vijesti”, devetnaestogodišnjak im je rekao da ne zna koje su oznake na tom vozilu, ali da zna njegov otac kojeg je pozvao telefonom.

[adsenseyu4]

– Otac mu je rekao da dođe kući i on je pobegao patroli, koja je krenula za njim. Kada su stigli ispred kuće Vujanovića, on je utrčao unutra, jedan policajac je pošao za njim, a drugi je krenuo iza kuće da im ne pobegne. Tada je naoružan izašao Vesko Vujanović, koji je na sebi imao pancir. Uperio je automatsku pušku u saobraćajca, repetirao je i poručio da se maknu od kuće kako ih ne bi ubio – rekao je “Vijestima” izvor iz policije.

Isti sagovornik ispričao je da je drugi  saobraćajac posegnuo za službeni pištoljem i uperio ga u Vujanovića.

– Vujanović je vikao da će ih pobiti ako se na udalje od kuće, a potom se sa sinom koji je takođe bio naoružan, zabarikadirao u kući u čijem prizemlju je privatni starački dom. U domu je bilo više od deset, uglavnom nepokretnih korisnika. Saobraćajci su zvali pojačanje. Ubrzo su stigli pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i podgorički inspektori – objašnjava sagovornik “Vijesti”.

Komandant SAJ-a Mirko Banović koji je rukovodio akcijom, tražio je da se sa Vujanovićima pregovara.Trud policijskog pregovarača da ubedi starijeg Vujanovića da spusti automatsku pušku koju je već jednom repetirao, propao je nakon što je pedesetogodišnjak uperio oružje u njega i poručio sinu “da ne bude pi*ka”.

– Pred njima ti ostavljam u amanet da ne budeš pi*ka, već da ubiješ makar jednog, ako oni mene ubiju. Neću da se predam – vikao je Vujanović.

[adsenseyu1]

Kuća Vujanovića bila je opkoljena sa svake strane. Snajperisti iz SAJ-a držali su na nišanu sve prilaze, prozore, vrata… Vujanovićev sin povremeno je izlazio na ploču kuće i naoružan nadgledao gde je policija.

Tek oko 15 sati u Berislavce je stigao načelnik CB Podgorica Jovica Rečević, koji je takođe pokušao da pregovara sa Vujanovićima. Nekoliko Vujanovićevih prijatelja takođe je pokušalo da razgovara sa njim, ali je on odbijao da spusti oružje.

Sat kasnije Rečević je pošao, a sajovci su inscenirali povlačenje – razoružali su se i pomerili vozila. Ali Deo te elitne jedinice ipak je ostao na položajima. Naoružani dugim cevima čekali su oko Vujanovićeve kuće.Vujanović je tada izašao na terasu kuće i poručio policajcima da se neće predati.

– Dovedite tenk, neću se predati. Dođite sutra – rekao je on i vratio se u kuću.

Nešto pre 17 sati dozvolio je da u kuću uđu njegov stric i Radojica Božović, koji je i tokom dana pregovarao o predaji sa Vujanovićem. Tražio je  da dođe i advokat Željko Đukanović, kako bi mu garantovao da ga policija neće maltretirati.Božović je tada, sa inspektorima iz kuće izveo mlađeg Vujanovića koji je potom priveden.

Dvadesetak minuta kasnije Vesko Vujanović izašao je sa Đukanovićem na terasu i tražio da u njegovu kuću uđe komšija Dragan Mugoša.

[adsenseyu1]

Prema saznanjima “Vijesti”, policija se prethodno dogovorila sa Vujanovićevim prijateljima da im daju znak kada je najbezbednije da upadnu u kuću.  Jedan od njegovih prijatelja oteo je automatsku pušku od Vujanovića gotovo istovremeno kada su sajovci upali u prostoriju i uhapsili ga.

Iz Uprave policije saopštili su da su od Vujanovića oduzete dve puške.

– Vatreno oružje nije upotrebljeno ni sa jedne ni sa druge strane – saopšteno je iz policije.

Obojici je određeno zadržavanje do saslušanja u tužilaštvu.

(Dnevne.rs /Blic.rs/Izvor:Vijesti)

[adsenseyu5]

[adsenseyu2]

[adsenseyu1]