DRAMA NA ZAKINTOSU: Petorica Srba osuđena za ubistvo Amerikanca, dvojica oslobođena

ubistvo

Foto: Tanjug/AP

Nenad Jovanović i Siniša Petrović, koji su se branili sa slobode i terete se za učestvovanje u tuči u kojoj je ubijen američkog studenta Bakarija Hendersona na Zakintosu, oslobođeni su optužbe. Odlukom suda oslobođen je i barmen Jorgos Skijadopulos, koji se posle izmena optužnice nije više teretio za ubistvo, već za tuču.

U daljem toku suđenja, petorica Srba osuđena su danas na kaznu zatvora od pet do 10 godina zbog nanošenja teških telesnih povreda Amerikancu Bakariju Hendersonu u julu prošle godine na Zakintosu.

Oni su osuđeni za krivično delo teške telesne povrede, a ne za teško ubistvo kako je to tvrdilo tužilaštvo tokom postupka.

Najvišu kaznu dobio je Dušan Ranković od 10 godina zatvora, Miloš Ilić, Stefan Stojanović i Nemanja Ristić dobili su po devet godina zatvora, kao mlađi punoletnici, dok je Miloš Senić dobio pet godina zatvora.

NAJNOVIJA VEST Vučić: Kosovske trupe krenule ka severu Kosova!!!

Amir Omardžić, engleski državljanin, bosanskog porekla, osuđen je na 15 godina zatvora.

Na ovu presudu postoji pravo žalbe u roku od dva meseca, na koju mogu da se žale i osuđeni i grčko tužilaštvo.

Srbi kojima se sudilo na Zakintosu Foto: Facebook

MAJKA UBIJENOG AMERIKANCA: OVO NIJE PRAVDA ZA UBISTVO

Bakarijevi roditelji Fil i Džil Henderson nakon izricanja presude rekli su kako pravda nije zadovoljena.

– Da se ovo dešava u Americi, rezultat bi bio drugačiji. Ne mogu da verujem da su ga ubili, bacili ga i šutirali kao psa a da nisu pokazali pokajanje zbog onoga što su uradili. Mislim da ovo nije pravda za ubistvo, oni su ga brutalno ubili – rekla je majka mladića Džil i briznula u plač.

Advokat porodice Henderson dodao je kako je ovo “loš dan za pravdu”.

Jedan od branilaca naših mladića, advokat Zora Dobričanin Nikodinović rekla je Tanjugu da je zadovoljna ovom presudom i ocenom suda da nije reč o ubistvu, kao što je od početka i tvrdila.

Ona je pojasnila da prema grčkim zakonima osuđenici mogu da budu pušteni na uslovni otpust posle jedne trećine izdržane kazne

Takođe, kada su u pitanju mlađi punoletnici, njima se jedan dan pritvora računa kao dva dana, a pritvor se uručunava u zatvorsku kaznu.

Ovih pet srpskih mladića su u pritvoru od hapšenja nakon incidenta u julu prošle godine.

STIDI SE EVROPO! Albanci divljaju, VRATILI SRPSKE NOVINE sa Jarinja, a evropski zvaničnici ĆUTE

Bakari Henderson ubijen je na ostrvu Zakintos u noći između 7. i 8. jula 2017. godine u klubu “Bar kod”, u mestu Laganas.

(Dnevne.rs/Telegraf.rs/Izvor: Tanjug)